Az Emily Párizsban egyik jelenete

Az Emily Párizsban bemutatta 2023 legmenőbb koktélját: Kir Royale

Éppen, hogy elindult az új év, de szerencsére már most van egy koktél, ami jellemezheti a következő időszakot. Az újabban nagyon divatossá vált ital népszerűségét az Emily Párizsban sorozat indította el, azóta pedig futótűzként terjed az interneten. Na de mi is az a Kir Royale?


Ennek a koktélnak az alapja a Crème de Cassis, mely 1841-ben Franciaországban vált népszerűvé. Az elkészítés kiindulási pontja a fehérbor. Végül a második világháború ideje alatt, valamint az azt követő években nyerte el végleges formáját. Akkoriban Félix Kir katolikus pap, a francia ellenállás tagja és Dijon polgármestere a megmaradt fehérbort feketeribizli-likőrrel keverte.

Erre azért volt szükség, mert a németek elkobozták tőlük a burgundi vörösborokat, így valamilyen alternatív módszerrel próbálta utánozni a jellegzetes, vörös árnyalatot. Ezt a boralapú italt pezsgővel keverve kapjuk a Kir Royale koktélt.

Most az Emily Párizsban sorozat legújabb évadja adott neki nagyobb figyelmet, ugyanis többször is megjelenik a szezonban. Az eddigi hónapokban a Negroni sbagliato volt az az ital, ami nagy népszerűségek örvendett a közösségimédia-oldalakon — köszönhetően a Sárkányok háza színésznőjének, Emma D'Arcynak —, de úgy tűnik, megérkezett a trónkövetelő.

Íme a Kir Royale koktél receptje!

„Tökéletes ital arra, hogy kortyolgassuk és ne csináljunk semmit, miközben az óriáskerék forog"

— mondta a sorozatban Luc, aki barátaival éppen a címszereplő karakter munkanélküliségét ünnepli. Miután Emily életében először belekortyol az italba, azonnal megtetszik neki, a történetéről és az elkészítési módjáról pedig Luc ad neki egy rövid tájékoztatót.

Az évadban ezt követően egy briliáns terv részeként is megjelenik az ital, ugyanis Emily meggyőzi Camille családját, hogy készítsék el a saját, árusítható változatukat a koktélból. Így hozzák létre a Chamè nevű terméküket.

Az online oldalakon nagyon sok rajongó kifejtette a sorozat megnézése után, hogy imádják a koktélt. Ami viszont igazán meglepő, hogy még a sorozatot nem néző internetezők is odáig vannak érte, és azt mondják, hogy ezzel megtalálták 2023 ikonikus italát, rögtön az év elején.

Forrás: Independent