A cambridge-i hercegi család

György herceg és testvérei mikortól hajolnak meg a királynő előtt?

A brit királyi családon belül rengeteg szabály van arra, hogy kinek hogyan illik köszönni. Ezek alól a legfiatalabb cambridge-i hercegi gyermekek sem kivélek, így nemsokára meg kell majd hajolniuk dédmamájuk, vagyis II. Erzsébet királynő előtt. Mikortól térnek át erre az üdvözlésre?


Kate Middleton és Vilmos herceg mindenképp azt szeretné, ha gyermekeik a lehető leghétköznapibb formában töltenék gyermekkorukat, erre azonban nincs sok idejük. Az utóbbi időben a szülök fontolóra vették, hogy közelebb költöznek a királynőhöz, akinek lassan fejet kell majd hajtaniuk a legkisebb dédunokáknak is. A költözésről, valamint a gyerekek új iskolában töltött próbanapjáról egy korábbi cikkünkben lehet részletesebben olvasni.

Királyi szakértők szerint a nagyon fiatal rokonoktól még a protokoll sem várhatja el, hogy minden üdvözlési formát tökéletesen betartsanak, ettől függetlenül György és Lajos herceg, valamint Sarolta hercegnő is nemsokára abba a korba ér, melyben már nem kereshetnek kifogásokat. Ugyan más családtagokat nem kell ilyen módon köszönteniük, a királynőt viszont muszáj illendően fogadniuk minden alkalommal. Mikor kezdik el élesben gyakorolni ezt a szokást?

„Ötéves korukban biztosan. Az egyetlen személy, aki előtt pukedlizni vagy meghajolni fognak, az az uralkodó. Egy királyi felség nem pukedlizik egy másik előtt. Vannak cikkek, amelyek ezt állítják, de ez nem igaz”

— olvashatjuk egy királyi szakértő szavait a Marie Claire cikkében.

György hercegnek — mivel előkelő pozíciót foglal majd el az öröklési sorban — nagyon szigorú oktatásokon és különálló neveltetésben kell részt vennie a jövőben, annak érdekében, ahogy tökéletes megjelenéssel töltse be a szerepét amikor eljön az ideje. Emiatt elképzelhető, hogy már a közeljövőben el kell szakadnia testvéreitől, hogy megkezdje felkészülést. Erről a szituációról egy korábbi cikkünkből lehet részleteket megtudni.

Mivel a legidősebb testvér már 8 éves, valamint az egyetlen middleton-i hercegnő, Sarolta is már elmúlt hat, így valószínűleg ideje alkalmazniuk ezt a köszönési formát a királynő jelenlétében, eltekintve Lajos hercegtől, akinek még van egy éve a szokás felvételéig.