Alkoholos koktél, mögötte shaker

Gyógyító koktél az év eleji napokra

Ez az alkoholos koktél édes és finoman fűszerezett, mely mindig jól fog esni.


Hozzávalók

A gyömbéres sziruphoz (1,6 deciliterhez):

  • 1 (kb. 5 centis) darab gyömbér (legalább 2,5 cm széles)
  • 100 g csésze kristálycukor
  • 1,2 dl víz

Minden egyes koktélhoz:

  • 1 hosszú csík citromhéj a díszítéshez
  • 6 cl vodka
  • 1,4 cl gyömbéres szirup
  • 2,2 cl frissen facsart citromlé
  • 2 öntésnyi Angostura bitter
  • Jég

Elkészítés:

Gyömbéres szirup:

1. Vágjuk a gyömbért hosszában 3 szeletre (nem kell meghámozni), és tegyük egy kis lábasba. Adjuk hozzá a kristálycukrot és a vizet, majd forraljuk fel közepesen magas hőfokon, és kevergetve forraljuk, amíg a cukor feloldódik.

2. Tegyük át egy hőálló edénybe, és hagyjuk langyosra hűlni. Fedjük le, és tegyük a hűtőbe, amíg kihűl, lehetőleg egy éjszakán át. Felhasználás előtt távolítsuk el a gyömbért.

Koktél:

1. Tegyünk egy poharat a hűtőszekrénybe vagy a fagyasztóba legalább 5 percre, hogy lehűljön.

2. Öntsük a vodkát, a gyömbérszirupot, a citromlevet és az Angostura bittert egy koktélmixerbe. Adjunk hozzá annyi jeget, hogy a shaker körülbelül félig tele legyen, zárjuk le és rázzuk erőteljesen, amíg a shaker külseje fagyos nem lesz, körülbelül 30 másodpercig.

3. Öntsük egy szűrőn keresztül a hűtött pohárba. Csavarjuk a citromhéjat közvetlenül a koktél felszínére, majd díszítsük a héjjal.

(Kitchn)

Nyitókép: Shutterstock