Finom kókusz mousse üvegpohárban

A tengerparti nyarak emlékét hozza el a finom kókusz mousse

A kókusz azonnal a meleg tengerpartok és a napsütéses vakációk emlékét idézi, ami tökéletes összetevőjévé teszi a téli szomorúság elől való meneküléshez.


Maximális ízvilág minimális erőfeszítéssel. Ez a kókuszos desszert 2 összetevőből álló kéreggel és 4 összetevőből álló mousse-szal azonnal elrepíti Önt álmai trópusi úti céljába. Négyféleképpen kókuszos! Kókuszolajjal, kókuszkrémmel, kókuszkrémmel és pirított kókuszreszelékkel készült, minden falat tele van nagy ízekkel.

Hozzávalók

A kéreghez:

  • 6 egész Graham keksz lap (3-3 1/2 uncia), vagy 120 g Graham keksz morzsa
  • 3 evőkanál kókuszolaj
  • 1 csipet kóser só

A kókuszos mousse-hoz és a feltéthez:

  • 3,5 dl hideg tejszín
  • 1,2 dl kókuszkrém
  • 1,2 dl csésze cukrozatlan kókusztejszín
  • 1/4 teáskanál kóser só
  • 25 g csésze cukrozatlan kókuszreszelék vagy cukrozatlan kókuszreszelék
  • Sópehely a díszítéshez (opcionális)

Elkészítés

1. Ha egész Graham-kekszet használunk, tegyünk 6 egész Graham-keksz lapot egy nagy, légmentesen záródó zacskóba.

2. Zárjuk le a zacskót, és sodrófával törjük finom morzsává.

3. Olvasszunk fel 3 evőkanál kókuszolajat egy nagy serpenyőben közepes lángon, majd adjuk hozzá a Graham-kekszmorzsát és 1 csipetnyi kóser sót. Gyakran kevergetve addig főzzük, amíg illatos nem lesz, és a morzsa pirult és ropogós nem lesz, kb. 2 percig.

4. Vegyük le a serpenyőt a tűzről, és hagyjuk kihűlni, amíg elkészítjük a habot és a feltétet.

5. A hideg tejszínt habverővel közepes-magas fokozaton addig verjük, amíg lágy csúcsok nem képződnek, kb. 1,5-2 percig.

6. Tegyünk át 230 g tejszínhabot egy kis tálba, a maradék tejszínhabhoz pedig adjuk hozzá a kókusztejszínt, a kókuszkrémet és 1/4 teáskanál kóser sót, és közepes sebességen verjük, a tál oldalát és alját félidőben rugalmas spatulával lekaparva, amíg merev csúcsok nem alakulnak ki, összesen 1,5-2 percig.

7. Osszuk szét a Graham-kekszmorzsát 6 pohárba vagy befőttesüvegbe (egyenként 3,5 evőkanálnyit). Osszuk el a kókuszhabot a poharakba a morzsán, majd a tejszínhabot is. Pihentessük legalább 4 órán át vagy akár egy éjszakán át hűtőszekrényben.

8. Készítsük el a pirított kókuszt. Tegyük a cukrozatlan kókuszreszeléket egy közepes méretű serpenyőbe, és közepes lángon, gyakran kevergetve főzzük, amíg aranybarnára pirul, 3-5 percig. Tegyük át egy tálba, és hagyjuk kihűlni.

9. Tálalás előtt díszítsük a mousse-t a pirított kókusszal és sópehellyel.

(Kitchn)

Nyitókép: Shutterstock