Joghurt bogyós gyümölcslekvárral

Mindenki a TikTok joghurtos krémhab receptjéért van oda

De óvatosan az egyik kulcsfontosságú összetevővel, ha túl sokat használunk belőle, az tönkreteheti az egészet.

A TikTok legnépszerűbb receptjeinek egyike jelenleg a magas fehérjetartalmún és mennyei finom joghurthab.

A @llexliftz nevű TikTok-felhasználó és fitnesz influencer által kifejlesztett, főzés nélküli étel alapja a görög joghurt, amely édes, könnyű és légies dologgá alakul át néhány összetevőnek köszönhetően.

A receptet bemutató videó már több mint négymillió megtekintésnél jár, így nem csoda, ha felcsigázta a mi kíváncsiságunkat is.

A recept nagyon egyszerű: egy tűlba kanalazzunk egy kis natúr görög joghurtot, a tetejére csepegtessünk némi agaveszirupot, majd adjunk hozzá egy-egy evőkanál vanília ízű pudingport és sütőport (egy kanél harmadát), és kezdjük el összekeverni az egészet. Ügyeljünk rá, hogy a sütőporból tényleg nagyon keveset tegyünk, mert ronthat az ízen és az állagon is.

Jó pár perc keverés után joghurt elkezdi felvenni az ígért habosságot, ami a mousse-hoz hasonló állagú lesz. Ha kész, feltétnek kanalazzunk rá egy kis mogyoróvajat, csokidarabkákat vagy kekszmorzsát és néhány málnaszemet.

A joghurtos krémhab jó módja annak, hogy bejuttassuk a szervezetünknek az izomépítéshez szükséges fehérjét, mivel a görög joghurtban rengeteg, körülbelül 20 gramm van belőle egy 200 grammos dobozban.

A fehérje nem csak az izmok helyreállításában és regenerálódásában segít, hanem a jóllakottságot is fenntartja.

Nyitókép: Shutterstock