Nincs is jobb a tél küszöbén, mint egy jó kókuszos White Russian
Hetente jelentkező rovatunkban a legelegánsabb vagy éppen legbohémebb koktélokat, és azok elkészítési módját mutatjuk be, ma a kókuszos White Russian-t.
Hozzávalók:
- 85 gramm méz
- 2 fahéjrúd
- 1 teáskanál vanília kivonat
- 4,5 cl vodka
- 1,5 cl rum kókusz
- 4,5 cl Kahlua
- 3-6 cl vaníliaszirup
- 3-6 cl teljes zsírtartalmú kókusztej vagy tejszín
Elkészítés:
1. vaníliaszirup: egy közepes edényben keverjük össze 1,2 dl vízben a mézet és a fahéjat, erős lángon felforralva. 3-5 percig forraljuk, majd vegyük le a tűzről és keverjük bele a vaníliakivonatot. Ha kész, hagyjuk kihűlni (legfeljebb két hétig tároljuk a hűtőszekrényben, utána már nem felhasználható).
2. Töltsünk meg egy poharat jéggel, majd tegyük bele a vodkát, a kókuszrumot, a Kahluát és a vaníliaszirupot. Óvatosan keverjük össze, és adjuk hozzá a keményre összeállt vaníliaszirupot. Keverjük össze jól, majd ízlés szerint fahéjjal díszítjük.
Nyitókép: Pinterest / halfbakedharvest.com
- Jön a hétvége és vele együtt egy jó Gin Fizz koktél - IN ›
- Forró vajas rummal a hideg esték ellen - IN ›
- Indítsuk az őszt a fügés Fekete Szív koktéllal! - recept - IN ›