Orvosi fecskendő és gyurma ajkak - ajakfeltöltés

Minden, amit a Lip Flip eljárás előtt tudnod kell

Az utóbbi években egyre nagyobb népszerűségnek örvend a Lip Flip, egy olyan eljárás, amely kis mennyiségű botoxot használ, hogy teltebbnek tűnjenek az ajkak. Ez rövid távú megoldásként szolgálhat a rugalmas szájkép eléréséhez.

A korszellemet megragadó ajakfeltöltéssel ellentétben - amely során hialuronsavas töltőanyagokat fecskendeznek az ajkakba vagy az ajkakat körülvevő bőrbe, a minimál-invazív, nem műtéti lip flip kezeléseknél botoxot használnak az ajkak körüli izmok átmeneti ellazítására.

Ennek hatására az ajak „kifelé fordul”, így teltebb, határozottabb vonalakat varázsol. Lényegében az ajakfeltöltéshez hasonló esztétikai eredményt ér el, előbbi árának töredékéért (bár kevésbé tartós eredményekkel).

A Lip Flip viszonylag nem invazív, és egyszerűen egy neuromodulátor (leggyakrabban Botox) befecskendezését jelenti az ajkába vagy az ajka köré. Az anyag ellazítja az ajkai izmait, aminek hatására az meglazul és kifordul.

Lényegében a teltebb ajkak látszatát kelti anélkül, hogy ténylegesen teltebbé tenné azokat.

Kezdetben akár 12 napig is eltarthat, amíg az eredmények teljesen láthatóvá válnak. Bár az élettartam számos egészségügyi és életmódbeli tényezőtől függően változhat, az ajakfeltöltés általában hat hét és három hónap között tart, de egyes betegek arról számoltak be, hogy a kezdeti injekció beadása után akár öt hónapig is láthatják az eredményeket.

Mennyire fájdalmas?

Az egész eljárás összesen körülbelül 15 percet vesz igénybe. Bár a Lip Flip általában kevésbé fájdalmas, mint az ajakfeltöltés, mivel nem egy sűrű anyagot nyomnak a területre, egyesek számára egy kicsit fájdalmas lehet ennek ellenére. Leggyakrabban minden egyes injekció egy apró csípésnek tűnik, és mindegyik néhány másodpercig tart.

Éppen ezért, az eljárás előtt gyakran helyileg alkalmazható érzéstelenítő krémet alkalmaznak.

Lehetséges kockázatok

Mint minden kozmetikai eljárás, az ajakfeltöltés is bizonyos szintű kockázattal jár. Mivel az eljárás ellazítja az ajkakban lévő izmokat, előfordulhat, hogy bizonyos dolgokat nehezen tudunk majd csinálni a utána, például szívószállal inni. Az injekció beadásának helyén duzzanat és enyhe véraláfutás is előfordulhat.

Fennáll annak a kockázata is, hogy az ajak izmai túlságosan ellazulnak, emiatt kisebb nyáladzás jellemző, esetleg nehezen tudunk enni, inni vagy beszélni. Szélsőséges, ritka esetekben az injekció közvetlenül károsíthatja az idegeket, vagy botulizmust, egy olyan betegséget okozhat, amely a szervezet idegeit támadja meg.