Mikrós tészta? Itt egy egyszerű recept, amivel tökéletes lesz
Az életben sokszor előfordul, hogy csak egy mikrohullámú sütő áll rendelkezésünkre a főzéshez: például egy szállodai szobában, kollégiumban, mikrostúdióban, vagy egy gázvezeték-szakadás miatt, ami miatt a tűzhelyed nem működik.
De semmi nincs veszve, hiszen − ahogy a TikTok-tartalomgyártó, Kitty Lipski tanítja − a készüléket arra is lehet használni, hogy tökéletes tésztát készítsünk, és nem előre elkészített, fagyasztott termékről van szó.
Lipski a mikrohullámú sütő segítségével házi tésztaételt készít, sőt, más dolgokra is jut ideje, amíg az fő. Kevesebb mint 15 perc alatt kész a tökéletesen al dente tészta, amit aztán leszűr és mártással ízesít. És bár a mikrohullámú sütő rossz hírnévre tesz szert − akár a pultban elfoglalt sok hely miatt, akár a régóta élő mítosz miatt, hogy a mikrohullámú sütő valahogy rosszat tesz az ételnek.
Tippek a mikrós tészta elkészítéséhez
TikTok-videójában Kitty Lipski száraztésztát tesz egy mikrohullámú sütésre alkalmas tálba, felönti vízzel, és beteszi a mikrohullámú sütőbe. A mikrohullámú sütőtől függően a főzési idő 2-3 perccel eltérhet a dobozon szereplő al dente ajánlástól. Amint befejezed a főzést, fogd meg a (nagyon forró) tálat (edényfogóval), szűrd le a tésztát, és dobd fel egy mártással. A módszer különösen jól működik olyan tésztafajtáknál, amelyeket nem a szószban kell készre főzni − mint az aglio e olio vagy a pesto −, mivel ezt a mikrohullámú sütőben kicsit nehezebb lehet megtenni.
@kitty_lipski Remember, carbs are like a hug for your tummy 🥰 #pasta #pastahack #pastamicrowave #cookinghack #kitchenhack #lifehack #howto #stepbystep #tutorial #cookingtutorial #foodhack #carbs #food #hack #timesaving #gamechanger #recipe #lazyhack #comfortfood #quickcooking #timesaver #lazygirlhack #worksmarternotharder ♬ Lo-fi hip hop - NAO-K
Lipski felhívja a figyelmünket arra, hogy a legjobb tésztafajták erre a célra a szilárdabb, nagyobb tészták, például a penne. A kisebb típusok, mint az orzo, és a vékonyabbak, mint a spagetti, hajlamosak összetapadni, és a régi mítosztól függetlenül, ha olajat vagy vajat adunk a vízhez, az nem fogja ezt megakadályozni.
Hogyan készíts házi pestós tésztát a mikrohullámú sütőben?
Öntsd a tésztádat egy tálba, és engedd tele vízzel úgy, hogy másfél centi víz maradjon a tészta fölött. Tedd be a mikrohullámú sütőbe 13 percre. Nem fog megégni vagy tovább főni pépessé, ha elfeledkezel róla további öt percre.
Ha van kedved saját szószt készíteni, akkor ezt a tészta főzésének ideje alatt is megteheted. Fogj egy turmixgépet vagy konyhai robotgépet, és add hozzá a citromos-bazsalikomos pestóhoz a következő hozzávalókat:
1 csésze bazsalikomlevél, 2 gerezd fokhagyma, ¼ csésze olívaolaj, ½ csésze fenyőmag, ¼ csésze reszelt parmezán sajt, 1 evőkanál citromlé, valamint egy csipetnyi só és bors.
Keverd össze a bazsalikomot és a fokhagymát a turmixgépben, és turmixold jól össze. Csepegtesd bele az olajat. Add hozzá a többi hozzávalót, és turmixold simára.
Jó esély van rá, hogy a pesto elkészül, mielőtt az időzítő elketyegne. Vedd ki a tésztát a mikróból, és csepegtesd le. Tedd vissza a tálba, és öntsd bele a pestót. Kész is, jó étvágyat!
Forrás: Thedailymeal
Nyitókép: Shutterstock
- 4 tésztaétel recept, amik után megnyalod mind a tíz ujjadat! ›
- Megúszós sajtos-karfiolos sült tészta a lusta januári napokra ›
- Mennyei csirkés tészta recept a nyári napokra ›
- A tészta egészségesebb, mint gondolnád, és még egészségesebb, ha nem frissen fogyasztjuk ›
- Ezért melegítsd meg mindig a kihűlt ételt fogyasztás előtt ›