Valentin-napi muffin piros szívekkel, rózsaszín háttéren

Érzelmes és finom muffinok Valentin-napra

A Valentin-nap megünneplésének legédesebb módja.

Hozzávalók (24 muffinhoz)

A muffinokhoz:

  • 312 g teljes kiőrlésű liszt
  • 12 g teáskanál sütőpor
  • 1/2 (5-6 g) teáskanál só
  • 180 g vaj, lágyítva
  • 250 g cukor
  • 3 nagy tojás szobahőmérsékleten
  • 1 1/2 teáskanál vanília
  • 3 dl tej

A vajas cukormázhoz:

  • 180 g vaj
  • 450 g szitálatlan porcukor
  • 0,8 dl tej, plusz szükség szerint több
  • 2 teáskanál vanília
  • 1 teáskanál pasztell ételfesték
  • Szórócukor díszítő betűk

Elkészítés

1. Melegítsük elő a sütőt 175°C-ra. Fújjuk be a muffin formákat tapadásmentes főzőspray-vel vagy béleljük ki őket papír sütőformákkal.

2. Egy nagy tálban keverjük össze a lisztet, a sütőport és a sót.

3. Egy nagy tálban keverőgéppel közepes fokozaton 30 másodpercig verjük a vajat, majd fokozatosan adjuk hozzá a cukrot, és közepes fokozaton verjük, amíg össze nem keveredik. Adjuk hozzá a tojásokat, egyszerre egyet-egyet, és mindegyik után verjük tovább. Ezután jöhet a vanília, majd a lisztes keverék és a tej felváltva. Minden egyes hozzáadás után alacsony fokozaton verjük, amíg összeáll a keverék. Töltsük meg a papír sütőformákat 2/3-ig.

4. Süssük 18-20 percig, vagy amíg egy a közepébe szúrt fogpiszkáló tiszta nem lesz. Hűtsük ki a formákban 5 percig, majd vegyük ki őket.

5. A cukormázhoz egy nagy keverőtálban közepes sebességen, elektromos keverővel verjük simára a vajat. Fokozatosan adjunk hozzá 400 g porcukrot, és jól verjük fel. Lassan verjük bele a tejet és a vaníliát. Fokozatosan verjük bele a maradék porcukrot. A további tejet addig keverjük hozzá, amíg a máz elérheti a kenhető állagot. Osszuk szét adagokra, és tetszés szerint színezzük be mindegyiket más-más színű pasztell ételfestékkel.

6. Helyezzünk egy sütőlapra sütőpapírt, majd tegyük félre. Egy nagy, nyitott hegyű, nyitott habzsákkal fújjunk a muffinok közepére szív alakú tölteléket, majd egy spatula vagy az ujjunk segítségével hozzunk létre sima mázfelületet.

7. Fordítsuk a mázas muffinokat a sütőpapírra, és óvatosan nyomjuk meg, hogy a máz lapos és sima legyen. Hagyjuk a helyén, és hűtsük a fagyasztóban 20-30 percig, vagy amíg megdermed. Ezután óvatosan távolítsuk el a süteményeket a sütőpapírról. Amíg a máz még hideg, egy kis fémspatula segítségével vágjuk le a muffinmáz szélét, hogy szív alakú legyen. Egy kis fémspatulával simítsuk el a felületet.

8. Írjunk a muffinok tetejére kedves üzeneteket a színes cukorszóró betűkkel.

(BHG)

Nyitókép: Shutterstock