Különböző ételek hosszú asztalon

Ezek lesznek a jövő év legnépszerűbb ételei és italai

A mai nappal együtt már csak 42 nap van hátra a 2023-as évből. Ez pedig azt jelenti, hogy lassan ideje elkezdeni a jövő év felé tekinteni. Lássuk, hogy mik lesznek a legnépszerűbb ételek és italok 2024-ben!


A Yelp online értékelő cég szakértőkkel konzultált, hogy elemezzenek mindent, amire a felhasználók az elmúlt időszakban a platformon rákerestek, hogy egy jelentés készülhessen arról, hogy milyen étel- és italtrendekre számíthatunk jövőre.

Először is, a koktélpreferenciáink fognak megváltozni, legalábbis a jelentés szerint. A Yelp adatai azt sugallják, hogy az Aperol Spritz koktélt, az utóbbi évek nagy kedvencét, egyre inkább a Hugo Spritz koktél váltja majd le. Az erre a változatra irányuló keresések 1121%-kal nőttek az előző évekhez képest.

De nem az Aperol Spritz volt az egyetlen standard koktél, amely váratlanul lecserélődött. A Yelp szerint néhány meglepő martini-variáció, köztük a zöld mangó, a matcha, illetve az eszpresszó-martinik keresése is megnövekedett.

person holding clear wine glass with yellow liquidPhoto by Chris Reyem on Unsplash

Az alkoholmentes oldalon a gyümölcs- és zöldségturmixok keresése szintén emelkedett, ami főként a sztároknak és a közösségi média influenszereinek köszönhető.

Például Hailey Bieber kedven turmixára - amely bio eper, mandulatej és kollagén kombinációja – 408%-kal növekedett a keresés.

Ami az ételeket illeti, még mindig nagyon szeretjük a kaviárt minden formában, mivel a keresések 31%-kal nőttek erre az ínyencségre. Ezen kívül úgy tűnik, hogy egyre inkább rajongunk a Tsukemenért, ami egy ramen étel a japán konyhában. Ez egy tésztából készült étel, amelyet egy külön tál levesbe vagy húslevesbe mártva fogyasztanak el

black beans on brown wooden tablePhoto by Tyler Nix on Unsplash

Nyitókép: Shutterstock

(Food&Wine)