Különböző konyhai eszközök sárga háttéren

5 népszerű konyhai eszköz, ami a séfek szerint pénzkidobás

Bármennyire is szeretjük őket, az alábbi konyhai eszközökkel kapcsolatban nem kis szkepticizmust éreznek a séfek.


1. Fokhagymanyomó

Scott Smith, egyesült királyságbeli szakács szerint a fokhagymapréselők kizárólag arra szolgálnak, hogy apró darabokra zúzzák a fokhagymagerezdeket. A szakács tapasztalatai szerint a fokhagymanyomót használatakor a fokhagyma feljön a perem körül, és rendetlenséget okoz, a nyomógép tisztítása pedig több időt vesz igénybe, mint amennyit a fokhagyma összenyomásával megspórol.

Smith azt javasolja, hogy az eszköz helyett durván vágjuk fel a fokhagymát, és a kés oldalával nyomkodjuk péppé.

2. Rizsfőző

Oscar Gonzalez, a Hard Rock Hotel New York étel- és italigazgatója szerint a rizsfőző vagy túlfőz vagy nem főz meg mindent egyenletesen. Gonzalez szerint a rizst hagyományos módon érdemes főzni, ugyanannyi időbe telik, és omlósabb rizst készíthetünk, amelyhez az ízek rétegeit is hozzáadhatjuk.

3. All-in-one serpenyők

Az ilyen típusú serpenyőkről azt állítják, hogy párolni, pirítani, gőzölni, szűrni, sütni, főzni és még tárolni is kiválóan tudnak. Ezzel azonban jó néhány szakács nem ért egyet.

Kevin Ashton, korábbi éttermi séf szerint az All-in-one serpenyőknek gyenge a hőelosztása, ami jelentős hátrányt jelenthet a pontos hőmérséklet-szabályozást igénylő recepteknél. Ráadásul bizonyos típusok nem sütőállóak, ami korlátozza annak sokoldalúságát a konyhai környezetben.

4. Mini turmixgép

Mérete miatt körülményes vele bármit is készíteni, érdemes inkább olyan nagy teljesítményű turmixgépbe beruházni, amely nagyobb léptékben is össze tudja verni az összetevőket.

5. Panini sütő

Glenn Rolnick, a New York-i Carmine és Virgil's Real BBQ séfje nem szükséges felszerelésnek tartja a panini sütőt. Helyette tapadásmentes grillserpenyőt ajánl, amely olcsóbb, és mindenféle szendvicshez jó, ráadásul a bundáskenyeret és még az olyan grillezett zöldségeket is meg lehet benne sütni, mint a sárgarépa, a spárga, a zöldbab és a cukkini.

(HuffPost)

Nyitókép: Shutterstock