Miért érdemes a papírtörlőt a hűtőben tartani?

Miért érdemes a papírtörlőt a hűtőben tartani?

Nem csak a tisztításra használhatjuk a papírtörlőt, egy kis kreativitással sok mindenhez hasznát vehetjük. Íme négy meglepő konyhai trükk papírtörlővel, melyekkel tisztábbá és kényelmesebbé tehetjük a mindennapokat!


Műanyag edények tisztítása

Ha tároltál már spagettit műanyag edényben, tudod, milyen gyorsan vörösre foltosodhatnak tőle. Vannak, akik egy egyszerű foltelhárító módszerre esküsznek, amely vízből, néhány csepp mosogatószerből és egy papírtörlőből áll. Csak add mindhármat a tiszta, de foltos edényhez, rázd össze, majd öblítsd le!

Zöldségek frissen tartása

A nagyobb zöldséges dobozok jól jöhetnek a leveles zöldségek tárolásához, de ha nem esszük meg időben, sok vizet ereszthetnek. Ezért érdemes néhány száraz papírtörlőt a lezárt tárolóedénybe tenni, ahol a zsenge zöldeket tartjuk. A papír az extra nedvességet felszívja, így sokkal tovább maradnak frissek.

Házi illatkendő

A boltban vásárolt illatosító kendők olykor drágák lehetnek, és gyakran tele vannak káros vegyszerekkel. Ha gazdaságosabb, vegyszermentes megoldást szeretnél, próbálj meg néhány csepp levendula illóolajat adni egy papírtörlőhöz, és dobd be a ruháid közé a szárítóba.

Remek alátét

Nincs is bosszantóbb annál, amikor a vágódeszk folyton elcsúszik, amikor éppen szeletelünk. Ha a műanyag vágódeszkád alján nincsenek tapadókorongok, amelyek megakadályoznák a csúszást, akkor próbálj meg egy-két papírtörlőt tenni alá, hogy megfelelő tapadást biztosítson.

(The Kitchn)