snacking nuts

Ez a nassolnivaló a fogyni vágyók legjobb barátja​

A csemegézés nem feltétlenül probléma, hiszen olyan tápanyagokat nyerhetünk belőlük, melyeket a főbb étkezések nem tudnak megadni. A legtöbb nasinak ennek ellenére nagyon rossz híre van, viszont van egy fajtája, amit szinte kötelezővé kellene tenni edzés és diétázás során.


A pattogatott kukorica nagyon rossz hírre tett szert a mozitermek büféjében kapható változata miatt, ami elsősorban a vajas feltétnek tudható be. Bizony, az extra ízesítés olyan mennyiségű többletkalóriával járhat, hogy azon mindenki ledöbben. Magában viszont ez a magvas ropogtatnivaló nem hizlal, és sok hasznos tulajdonsága is van.

Sok dietetikus szerint a popcorn lehet az az egészséges nassolnivaló, melyet bármilyen fogyókúrázó ember örömmel és bűntudatmenetesen fogyaszthat. Milyen tulajdonságai teszik ilyen különlegessé?

1. Teljesértékű gabona

Egy t\u00e1l pattogatott kukorica

Fotó: Unsplash/Georgia Vagim

Erről a kifejezésről az emberek többségének a rozskenyér, valamint a zabpehely jut eszébe, viszont a pattogatott kukorica is ebbe a kategóriába tartozik. Akik fogyasztják, azok napi szinten akár 250 százalékkal több teljes kiőrlésű gabonát vihetnek be a szervezetükbe, mint az átlag diétázók.

2. Jó táplálkozási statisztikái vannak

Rosttartalma mellett fehérjét is szállít a szervezetbe. Nagyjából három és fél csészényi magból készített adag 4 gramm rostot, majdnem ugyanannyi fehérjét, és mindössze 110 kalóriát tartalmaz.

3. Magas az antioxidáns-tartalma

A pattogatott kukorica rendelkezik ugyan azokkal a hasznos anyagokkal, melyekkel a bogyós gyümölcsök és a különböző gyógyteák is. Mindezek a szív egészségének megőrzésével, valamint a rákos megbetegedések kockázatának csökkentésével hozhatók összefüggésbe.

4. Alacsony a kalóriatartalma

Mivel ez a nassolnivaló tele van levegővel, így egyértelműen nem tartalmaz sok kalóriát. Szakértők számításai szerint nagyjából három csésze popcorn tartalmaz mindösszesen 100 kalóriát.


Nyitókép: Tyler Nix/Unsplash

Forrás: EatingWell