Ez a 4 plasztikai sebészeti trend határozza meg 2024-et

Ez a 4 plasztikai sebészeti trend határozza meg 2024-et

A sebészeti, minimálisan invazív és rekonstrukciós eljárások száma 2019 óta 19%-kal nőtt, és egyre nagyobb hangsúlyt kapnak a közösségi médiában, ráadásul egyre több híresség és influenszer vállalja nyíltan, hogy milyen szépészeti beavatkozásokon esett át.


Az arcra és a testre alkalmazható helyi beavatkozások egyre kifinomultabbak, és egyre többen igénylik ezeket. De pontosan mit is kérnek az emberek, amikor felkeresnek egy plasztikai sebészt, mit kérnek a leggyakrabban?

A plasztikai sebészet éppúgy ki van téve a kulturális trendeknek, mint a szépségipar bármely más területe, a betegek kérései a legújabb szépségápolási archetípusokkal együtt változnak. A közvélemény véleményének változásával arról, hogy milyen fizikai tulajdonságokat tartunk szépnek, az egyes kezelések iránti kereslet is változik.

Íme, mi lesz a szakértők szerint a hat legfontosabb plasztikai sebészeti trend 2024-ben.

1. Kiegyensúlyozottabb, kevésbé szélsőséges eredmények

A plasztikai sebészet kiegyensúlyozottabb megközelítése, melyben az orvosok arra ösztönzik a pácienseket, hogy reálisan lássák a lehetséges eredményeket, központi fontosságú lesz idén, a természetesebbnek tűnő eredmények lesznek jellemzők.

Bárkinek azonban, aki plasztikai műtétet fontolgat, óvatosnak kell lennie, és meg kell értenie, hogy bizonyos egyéni eredmények nem feltétlenül jelképezik azt, amit mindenki számára el lehet érni, mondja Dr. Adam Kolker New York-i plasztikai sebész, aki rámutat a közösségi média iparágra gyakorolt hatására, amely bár pozitívan hat a plasztikai sebészet megbélyegzésének csökkentésére, gyakran irreális elvárásokat támaszt.

2. Visszatérés az arcfelvarráshoz

Bár az arcfeltöltő anyagok népszerűsége nem csökkent jelentősen, a fiatalosabb megjelenésű arc megközelítése változik.

„Van egy olyan elképzelés, hogy] ha valakibe sok töltőanyagot teszünk, az valahogy megakadályozza az öregedést. [...] Ha valakit túlságosan feltöltünk, akkor a szöveteket megterheljük, mint a több terhesség miatt megnyúlt hasat. Ez egy olyan trend, amitől az emberek eltávolodnak”

– mondja Dr. Julius Few chicagói plasztikai sebész.

Few-nak az a tapasztalata, hogy az általában a 40-es éveik közepén-végén és az 50-es éveik elején járó páciensei gyakran sok töltőanyagot kértek az öregedő arcbőr hosszú távú, végleges megoldásaira, például mini liftinget.

A hagyományos arcfelvarrással szemben a mini lifting az arc és a nyak alsó harmadára összpontosít. Az arcot nem kell annyira megemelni, és bár rövidebb műtétről (kevesebb mint két óra) van szó, kevesebb aláásással és a bőr megemelésével, valójában az arc és a nyak izomzatának megemeléséről és feszesítéséről van szó, valamint a kontúrozásról, hogy fiatalosabbá tegye azt.

3. A testkontúrozás lehetőségei

A karcsúbb testalkat iránti vágy teljes erővel tért vissza az elmúlt évben. Mivel a nagymértékű fogyás olyan kozmetikai problémákat eredményezhet, mint a bőr lazasága és az izomvesztés, a testkontúr-eljárások egyre nagyobb teret hódítanak a probléma kezelésében.

A kettes típusú cukorbetegség kezelésére használatos, de sok, cukorbetegségben nem szenvedő ember által a fogyásra alkalmazott Ozempic használata megnövekedett keresletet teremtett az arc- és testfeszesítés iránt, ami 2024-ben hatalmas trend lesz.

A szakértők az olyan nem invazív kezelések, mint az EmSculpt Neo növekedésére számítanak, melyek segítenek az izomzat visszanyerésében, olyan bőrfeszesítő eljárásokkal kombinálva, mint az Ultherapy – utóbbi a megereszkedett bőr leküzdésére, ami különösen a gyors fogyás esetén jellemző.

A műtéti lehetőségek közül a zsírleszívás továbbra is a nem kívánt zsír eltávolításának legjobb módja, de a szakértők jóslata szerint a rádiófrekvenciával támogatott lipectomia, azaz a bukkális zsíreltávolítás egyre népszerűbb lesz, mivel egyidejűleg elősegítheti a bőrfeszesítést.

Emellett a szakértők mind azt mondják, hogy a testkontúrozásra irányuló, egymásra épülő kezelések, mint például a sebészeti és nem invazív eljárások ezen kombinációja, 2024 folyamán egyre gyakoribbá válnak.

4. Vége a nagy mellek korszakának?

Egyre gyakoribbak a természetesebbnek tűnő mellnagyobbítás iránti kérések. A konzervatívabb méretű mellimplantátumok mellett egyre több mellnagyobbítást végeznek autológ zsírátültetéssel, amely a comb, a has vagy a fenék zsírját használja fel a finom, természetes eredmény elérése érdekében.

A mell esztétikájában nagy változás történt. Az elkészített vagy túlzásba vitt megjelenés egyre inkább kimenni látszik a divatból, melynek helyét a természetes és arányos megjelenés veszi át.

(Byrdie)

Nyitókép: Shutterstock