egy randizó pár kávé mellett

Fény derült a legnagyobb hibára, amit elkövetünk a randizás elején

Dave Elliott párkapcsolati coach szerint van egy nagy hiba, amit a nők újra és újra elkövetnek a férfiakkal való kapcsolataikban. Ez a probléma potenciális kapcsolatok millióit szabotálja mielőtt azok egyáltalán elindulnának, pedig 100%-ban megelőzhető lenne.


Egyszerűen fogalmazva, a probléma a férfiak és a nők két legmagasabb és legmélyebb szükséglete közti konfliktusban gyökerezik. Ez valódi szakadást okoz a kapcsolat kezdeti szakaszában − pontosan akkor, amikor a kapcsolatukból még hiányzik a stabilitás vagy a bizalom, hogy ellensúlyozza a kihívásokat. Ráadásul ennek az eltérésnek a hosszú távú hatása gyakran okozza azt, hogy a nők addig halmozzák a csalódásokat és a szívfájdalmakat, míg végül elkezdik démonizálni a férfiakat, vagy ami még rosszabb, megkérdőjelezik az értéküket. Elliott azzal foglalkozik, hogy hogyan tudod ezt nőként elkerülni.

Mire van szüksége a nőknek? A nők első számú szükséglete, hogy „biztonságban" érezzék magukat, mielőtt bármi más megtörténhetne. Érezhet intenzív vonzalmat, amit a kémia táplál, de nem tud kapcsolatot kialakítani addig, amíg nem teszi félre a félelmet, és nem tud megnyílni önmaga sebezhetőségben. A nőkre jellemzőbb, hogy az érzelmek segítségével navigálnak a világban, ezért olyan finomra hangolt az intuíciójuk, de ez egyben érzékenyebbé is teszi őket a félelemre. Egyszerűen fogalmazva, ha kapcsolatba kerül egy férfival, a biztonság iránti igénye megköveteli, hogy meghatározza a kapcsolatot, beszéljen róla, találja ki, hol tartanak, szabjon határokat, biztosítsa a kizárólagosságot... és itt van a probléma.

Mire van szüksége a férfiaknak? A férfienergia egyik legmélyebb értéke a szabadság. Szinte minden férfi pszichéjében van valami, amitől a szabadság egész fogalma egyszerűen felkavarja a lelkét, és előhívja a benne rejlő hőst. Ha egy férfi úgy érzi, hogy megpróbálod elvenni a szabadságát vagy korlátozod a választási lehetőségeit, akkor lázadni fog, eltűnik, falakat emel, vagy azt mondja, hogy „egy kis térre van szüksége". Ismerősen hangzik?

egy randiz\u00f3 p\u00e1r

Fotó: Shutterstock

Sem a nőies, sem a férfias nem rosszabb a másiknál. Mindkettő tökéletesen helyes. De ha ez valóban így van, hogyan navigáljunk benne? Minden az időzítésen múlik.

Soha ne próbáld meg túl korán korlátozni egy férfi lehetőségeit; ettől csak rászorulónak tűnsz. Add meg neki a szabadságot, hogy úgy érezze, jöhet és mehet, és soha ne hajszold őt. Csak mutasd meg neki, hogy te egy értékes nő vagy, akinek sok lehetőség áll rendelkezésére, és ő üldözni fog téged. Egy férfi sosem fogja úgy érezni, hogy feladja a szabadságát, ha cserébe olyasmit kap, amire még jobban vágyik: egy sugárzó partnert, aki a legjobbat látja és hívja elő belőle.

Forrás: YourTango

Nyitókép: Shutterstock