egy férfi ül egy sárga kanapén, egy nő az ölében fekszik és nevetnek

A „kanapéelmélet" lenne a szerelem megtalálásának kulcsa?

Kérdezz meg bárkit, aki egyedülálló, és megmondja neked: a társkereső világ kemény tud lenni. Nem könnyű feladat partnert találni.


Elinor Greenberg, PhD terapeuta ezért kidolgozta a „randizás kanapéelméletét". Az elmélet alapvetően azt állítja, hogy ugyanúgy kell megközelítened a randevúkeresést, mint ahogyan a kanapévásárlást.

Greenberg elárulta, hogy az elméletnek öt alapvető szabálya van:

​1. Ha kanapét akarsz találni, menj olyan helyre, ahol kanapét árulnak

Ha szükséged lenne egy kanapéra, nem ülnél otthon, és nem várnád, hogy egy kanapé majd megtalál. Miért lennél passzív és reménykednél, hogy valahogyan egy tökéletes társ talál rád? A társkeresésben ez azt jelenti, hogy tudatosan olyan helyekre mész, ahol valószínűleg találkozol egy potenciális partnerrel, ahelyett, hogy arra várnál, hogy az utcán belefuss életed szerelmébe.

​2. Ha nem találtál kanapét az első helyen, ahol megnézted, menj el máshova is

Ha elsőre nem jársz sikerrel − sem a kanapévásárlásban, sem a társkeresésben −, próbálkozz újra. Attól, hogy nem találkozol azonnal valakivel, akivel szeretnél kapcsolatot kezdeni, még nem jelenti azt, hogy abba kell hagynod a keresést; ha szeretnél valakivel együtt lenni, keresgélj tovább, amíg nem találsz valakit.

​3. Ne aggódj azon, hogy kétségbeesettnek tűnsz

egy n\u0151 \u00e9s egy f\u00e9rfi a kanap\u00e9n popcornnal filmet n\u00e9znek

Fotó: Shutterstock

Amikor bemész egy kanapéboltba, valószínűleg nem fogod szégyellni magad, hogy még nincs kanapéd. Miért kellene szégyenkezned, ha bevallod, hogy nincs párod? Ne hagyd, hogy a szégyentől vagy az elutasítástól való félelem meggátoljon a párkapcsolat keresésében.

​4. Válaszd ki a megfelelő embereket, akiket elhívhatsz

Ahogy nem mennél olyan boltba kanapét vásárolni, amit nem engedhetsz meg magadnak, vagy olyan helyre, ahol olyan kanapékat árulnak, amik nem tetszenek. Legyél reális azzal kapcsolatban, hogy kivel szeretnél randizni. Ha például nem iszol, nem biztos, hogy egy bárban kell partnert keresned.

​5. Játssz az erősségeidre

Olyan potenciális partnereket keress, akik illenek az életstílusodhoz. Ha például tisztelettudó vagy és erős erkölcsi kódex-szel rendelkezel, szintén nem biztos, hogy bárokban és online társkereső oldalakon kell keresgetned.


Forrás: PureWow

Nyitókép: Shutterstock