Kedvenced lesz: sertéshús tejszínes citromos-spenótos mártásban
Gyors, friss és ízgazdag, ez a sertésfilé recept a család kedvence lesz, és valószínűleg gyakran elő fogod venni.
Itt a sovány sertéshús a főszereplő, a finom citromkrémes mártással és a zöldfűszereket tartalmazó bébispenóttal. Ez az egyszerű vacsora kevesebb mint 30 perc alatt az asztalra kerülhet, így senki nem marad éhesen. Tálald szélesmetélttel, hogy magába szívja a selymes mártást.
Hozzávalók
- 600 g sertésfilé
- 2 evőkanál extra szűz olívaolaj
- 40 g vaj
- 1 hagyma, vékonyra szeletelve
- 2 gerezd fokhagyma, összezúzva
- 2 evőkanál sima liszt
- 2 teáskanál dijoni mustár
- 500 ml csirkealaplé
- 1 evőkanál citromlé, plusz citromszeletek a tálaláshoz
- 250 ml enyhén sűrített tejszín a főzéshez
- 60 g bébispenót, plusz extra a tálaláshoz
- főtt szélesmetélt, a tálaláshoz
Elkészítés
1. Vágjuk a sertésfilét ferdén 1,5 cm vastag szeletekre. Fűszerezzük.
2. Melegítsük fel az olajat egy nagy, nehéz serpenyőben közepes lángon. Süssük a sertéshúst oldalanként 4 percig, vagy amíg megbarnul és éppen csak átsül. Tegyük át egy tányérra.
3. Olvasszuk fel a vajat ugyanabban a serpenyőben. Adjuk hozzá a hagymát, és kevergetve főzzük 3 percig, vagy amíg kezd megpuhulni. Adjuk hozzá a fokhagymát, és főzzük 1 percig, vagy amíg illatozni kezd. Keverjük bele a lisztet és a mustárt, és főzzük 1 percig. Fokozatosan öntsük hozzá a csirkealaplevet, kevergetve, amíg jól összeáll és simává válik. Keverjük bele a citromlevet, majd a tejszínt és a spenótot; fűszerezzük, és forraljuk fel.
4. Tegyük vissza a sertésszeleteket és a szaftot a serpenyőbe. Pároljuk 5 percig, vagy amíg a sertéshús átsül, a spenót pedig megfonnyad. A tetejére tegyünk citromszeleteket és extra spenótot, ízlés szerint, majd tálaljuk a fettuccinéval.
Forrás: Women's Weekly Food
Nyitókép: Women's Weekly Food