sertés citromos tejszínes szószban

Kedvenced lesz: sertéshús tejszínes citromos-spenótos mártásban

Gyors, friss és ízgazdag, ez a sertésfilé recept a család kedvence lesz, és valószínűleg gyakran elő fogod venni.


Itt a sovány sertéshús a főszereplő, a finom citromkrémes mártással és a zöldfűszereket tartalmazó bébispenóttal. Ez az egyszerű vacsora kevesebb mint 30 perc alatt az asztalra kerülhet, így senki nem marad éhesen. Tálald szélesmetélttel, hogy magába szívja a selymes mártást.

​Hozzávalók

  • 600 g sertésfilé
  • 2 evőkanál extra szűz olívaolaj
  • 40 g vaj
  • 1 hagyma, vékonyra szeletelve
  • 2 gerezd fokhagyma, összezúzva
  • 2 evőkanál sima liszt
  • 2 teáskanál dijoni mustár
  • 500 ml csirkealaplé
  • 1 evőkanál citromlé, plusz citromszeletek a tálaláshoz
  • 250 ml enyhén sűrített tejszín a főzéshez
  • 60 g bébispenót, plusz extra a tálaláshoz
  • főtt szélesmetélt, a tálaláshoz

Elkészítés

1. Vágjuk a sertésfilét ferdén 1,5 cm vastag szeletekre. Fűszerezzük.

2. Melegítsük fel az olajat egy nagy, nehéz serpenyőben közepes lángon. Süssük a sertéshúst oldalanként 4 percig, vagy amíg megbarnul és éppen csak átsül. Tegyük át egy tányérra.

3. Olvasszuk fel a vajat ugyanabban a serpenyőben. Adjuk hozzá a hagymát, és kevergetve főzzük 3 percig, vagy amíg kezd megpuhulni. Adjuk hozzá a fokhagymát, és főzzük 1 percig, vagy amíg illatozni kezd. Keverjük bele a lisztet és a mustárt, és főzzük 1 percig. Fokozatosan öntsük hozzá a csirkealaplevet, kevergetve, amíg jól összeáll és simává válik. Keverjük bele a citromlevet, majd a tejszínt és a spenótot; fűszerezzük, és forraljuk fel.

4. Tegyük vissza a sertésszeleteket és a szaftot a serpenyőbe. Pároljuk 5 percig, vagy amíg a sertéshús átsül, a spenót pedig megfonnyad. A tetejére tegyünk citromszeleteket és extra spenótot, ízlés szerint, majd tálaljuk a fettuccinéval.