Egy lány lefedi az arcát a takaróval

4 rossz szokás, amikkel már ma hagyj fel!​

Egy rossz szokást levetkőzni nem könnyű feladat, éppen ezért sokan halogatják. Most itt az ideje számot vetni, és elkötelezni magunkat a változtatás mellett. Alábbi cikkünkbe 4 példát írtunk össze, melyek könnyű lépések lehetnek a személyiségfejlődés felé.


1. Régiségek felvásárlása emlékek felidézésére

A bolhapiacokon és régiségvásárokon beszerzett felesleges porfogók tényleg sokszor tényleg csak arra jók, hogy foglalják a helyet a lakásban és a szekrényekben. Nem hozzák vissza a régi időket vagy azokat a személyeket, akikre emlékeztetnek, csupán a kezdeti lelkesedés és az örömteli nosztolgia vásároltatja meg velünk őket.

Helyettük célszerű olyan árukat keresni, melyeknek valóban van hasznuk, a nosztalgiázásra meg valamilyen más módot keresni. Kiváló megoldás például a régi fényképalbumok és videók megtekintése.

2. Dolgok elrejtése

Amikor az értékes és fontos tárgyainkat elrejtjük, hogy mások ne találják meg, legtöbbször csak magunknak teszünk rosszat. Egy nagyszülőtől örökölt nyaklánc nem azért van a birtokunkban, hogy az emlékek miatt rejtegessük egy doboz mélyén, hanem hogy alkalom adtán ismét kiegészítsen egy szép ruhát. Ezeket a tárgyak használni kell, különben nincs értelme a létezésüknek.

3. Sérelmek felhalmozása

Egy l\u00e1ny j\u00f3g\u00e1zik a v\u00edzparton naplementekor

Fotó: Unsplash/Farsai Chaikulngamdee

Sok mindent érdemes gyűjteni, viszont a lelki sebek nem tartoznak ide. A türelmetlenség és a harag túl sok időt vesz el, a féltékenység és a szomorúság pedig megkeserítik a mindennapokat. Ezek felhalmozása helyett érdemes az adott pillanatban kiadni a fájdalmakat, majd vállat vonni és inkább az élet szépségeire koncentrálni.

4. Káromkodás

Talán ezt a pontot nem is kell annyira túlmagyarázni. Vannak bizonyos helyzetek, amikor helyük van a csúnya szavaknak, viszont nem szabad, hogy ezek a mindennapi szóhasználat részét képezzék. Ha beépülnek a szókincsbe, akkor semmi sem akadályozhatja meg, hogy például állásinterjúkon vagy más komoly helyzetekben csússzon ki egy-egy helyteleníthető kifejezés.

Nyitókép: Shutterstock