Egy pohár rozébor sajttal és szőlővel

Érdekes és pikáns rozébortrend terjed – te kipróbálnád?

Bár egy pohár rozé önmagában is finom és frissítő, főleg, ha jó minőségűt választunk, egy új trend szerint egészen furcsa hozzávalóval színesítik az italt.

A legújabb őrület, hogy néhány borrajongó jalapeño szeleteket ad a rozéjához.

Sok rozéfajtában a legtöbb borban megtalálható élénk savasság mellett kellemes édesség is megtalálható. Az olyan fűszeres összetevők, mint a jalapeño, tökéletesen kiegészítik ezeket az ízeket, miközben az agyban lévő örömközpontot is bekapcsolja.

A fűszeres margariták is ugyanezen az elven működnek, mivel ezek a tequila és a lime-lé mellett jellemzően friss jalapeño-szeleteket és édes agaveszirupot tartalmaznak.

Más borfajtákhoz hasonlóan a rozé készítéséhez használt szőlőfajták is közvetlenül befolyásolják a palack ízét. Ez azért fontos, mert nem minden típusú rozéhoz jók az olyan fűszeres összetevők, mint a jalapeno.

Az ízek egyensúlya a sikeres párosítás kulcsa, ezért érdemes édesebb ízű bort választani, például a fehér zinfandel rozét intenzív, gyümölcsös jegyei miatt. Ezt a fajtát még fűszeres ételekhez is jó párosításként ajánlják, így nem lőhetünk félre vele.

A Sparkling rozé egy másik jó választás, merész gyümölcsös íze jól ellensúlyozza a paprika csípősségét. Mivel ez a bor számos ételhez jól párosítható, remekül illik a fűszeres ízekhez. .

Ha nem bírjuk jól a fűszeres ételeket, akkor a legjobb, ha óvatosan kísérletezünk. Ne vigye túlzásba a jalapeño szeleteket, amíg ténylegesen meg nem kóstoltuk a bort, különösen, ha egy adag fűszeres rozét készítünk. Minél tovább maradnak a jalapeñók a borban, annál erősebbek lesznek a fűszeres ízek.

Ha csak azt szeretnénk, hogy a bor enyhén legyen csípős, tálalás előtt vegyük ki a paprikákat a borból, és ne hagyjuk őket túl sokáig benne állni.

Ha a rozé fűszeresebb, mint szeretnénk, tegyünk néhány jégkockát a pohárba vagy a kancsóba. Bár a desszertborhoz nem jó jeget adni, a fűszeres, gyümölcsös rozéba annál inkább, és mi lehet jobb egy kellemesen fűszeres, hűtött italnál egy meleg nyári napon?