
Ezzel az egyszerű trükkel könnyedén tisztává varázsolhatjuk a sajtreszelőt
A puhább sajtok, például a mozzarella esetében a kézi reszelő nemcsak nehezen használható, de a tisztítása is igazi rémálom. Szerencsére létezik egy egyszerű trükk, amivel könnyedén elkerülhetjük ezt a bosszantó problémát.
Ha a sajt gyakran rászárad a reszelőre, az könnyen bosszantóvá válhat – szerencsére van egy egyszerű trükk, amivel megkímélhetjük az ujjainkat és a szivacsot. Fogjunk egy félbevágott a citromot, és dörzsöljük végig a reszelő mindkét oldalán – pont úgy, mintha sajtot reszelnénk. A citromlé fellazítja a száraz sajtot, amely néhány mozdulat után le is oldódik a felületről. Még a kisebb lyukaknál is hatékony, és mindössze egy perc alatt tiszta lesz az eszköz.
Ezután csak öblítsük le forró vízzel, töröljük át egy szivaccsal és hagyjuk megszáradni. A citrom természetes tisztító hatása a benne lévő citromsavnak köszönhető, amely fellazítja a zsíros és fehérjés lerakódásokat, ráadásul friss illatot is hagy maga után.

Ha a reszelő nagyon koszos, érdemes a citromot sóba mártani. A só enyhén dörzsölő hatású, így még hatékonyabban segít eltávolítani a maradékot – ráadásul a végén nem kell aggódnunk, hogy bármi ráragadna a fémre, hiszen a só könnyen leoldódik.
(Kitchn)

