Vilmos herceg és Katalin hercegné a gyermekeikkel

Emiatt nem lesz Sarolta walesi hercegnőből Harryhez hasonló „tartalék gyerek"

Ha Harry herceg könyvéből egy üzenetet ki lehet ragadni, akkor az az, hogy az örökösök testvérei tartalékként vannak nevelve. Sajnos ez lehet a helyzet Lajos herceggel és Sarolta walesi hercegnővel is. Egy királyi szakértő szerint Vilmos hercegéknek már megvan a tervük ennek a megoldására.


Egy korábbi cikkünkben részletesen is beszámoltunk róla, hogy hamarosan elérkezik György herceg elszakadásának az ideje. Mivel legidősebb gyermekként ő örökli majd apja után a trónt, így különleges neveltetésben és oktatásban részesül. Amikor viszont ez a folyamat elkezdődik, akkor valószínűleg eltávolodik majd testvéreitől, Lajos hercegtől és Sarolta hercegnőtől.

Harry herceg a nemrég megjelent memoárjának a Tartalék címet adta, utalva ezzel szerepére testvére, a jövőbeli trónörökös mellett. Mivel ő maga is második gyermek, így egész gyermekkorában érezte azt, hogy Vilmos herceg mellett ő kevésbé fontos szerepet tölt be. Ez természetesen a felé irányult bánásmódban is megnyilvánult.

A könyv népszerűsítése céljából a szerző számos interjút adott a közelmúltban. Az egyikben — amit a The Telegraphnak adott — kifejezte aggodalmát Sarolta hercegnő és Lajos herceg jövőjét illetően. Elmondta, hogy félti őket attól a szomorú és stresszes élethelyzettől, amit neki is megkellett tapasztalnia fiatalon.

„Bár Vilmos és én egyszer-kétszer beszéltünk erről, és ő világossá tette számomra, hogy a gyerekei nem az én felelősségem, mégis felelősséget érzek, tudva, hogy a három gyerek közül legalább egy olyan lesz, mint én, a tartalék.”

— fogalmazta meg Harry herceg a gondolatait.

Ezzel az üggyel kapcsolatban egy királyi szakértő, Katie Nicholl is felszólalt. Meglátásai szerint ezzel a jelentős családon belüli problémával Katalin hercegnéék is tisztában vannak. Ezt kiküszöbölve szeretnék nevelni gyermekeiket, hogy egyikük se érezze magát feleslegesnek vagy elhanyagoltnak.

A tervükkel kapcsolatban itt lehet részleteket olvasni.

Nicholl szavait így idézték a Marie Claire cikkében:

„Senki sem szeretné, ha a következő generáció úgy szenvedne, ahogy Harry szenvedett. Ezt láthatjuk a könyve lapjain is. Ez nem egy szép kép a királyi család számára.

Azt hiszem, ha megnézzük Vilmos herceg családját, és azt, hogy a reflektorfénytől távol nevelik a gyerekeiket, egészen hétköznapi iskolákban, egy szép házikóban Windsor területén, vödörrel és ásóval nyaralnak, és vitorlázni tanítják őket Norfolkban, valójában olyan gyerekkort élveznek, amit Vilmos és Harry nem kaptak meg."

Nyitókép: Getty