Hangolódjunk a karácsonyi pihenésre: klasszikus Sidecar koktél
Készüljünk a karácsonyra egy finom és végtelenül könnyen elkészíthető Sidecar koktéllal, majd koccintsunk magunkra, hogy idejében felállítottuk a fát, megvettük az ajándékokat és a családdal sem vesztünk össze (annyira).
A Sidecar koktél története egy oldalkocsis motorkerékpárral közlekedő amerikai katonánához fűződik David A. Embury 1948-ban megjelent The Fine Art of Mixing Drinks című könyve szerint. A híres párizsi Harry’s New York Barban készítették el az első Sidecart, ott, ahol a Bloody Mary is született.
Harry MacElhone 1922-ben született, Harry’s ABC of Mixing Cocktails című írása szerint Pat MacGarry, a londoni Buck’s Club bártendere találta fel a koktélt, míg egy másik legenda szerint Franck Meier nevéhez fűződik a Sidecar, melyet 1923-ban, a párizsi Ritz Hotelben készített el először.
Hozzávalók:
- 6 cl konyak
- 3 cl Cointreau
- 1 evőkanál (vagy 1,5 cl) frissen facsart citrom leve
Elkészítés:
Az egész receptben az a legjobb, hogy egy perc alatt, minimális erőfeszítéssel elkészíthetjük a koktélt. Nincs más dolgunk, mint az összes hozzávalót egy jéggel töltött shakerbe vagy tálba önteni, és erősen összerázni. A kész italt szűrjük le, majd töltsük egy elegáns pohárba, közben pedig hallgassunk hangulatfokozó dalokat, például ezeket:
Nyitókép: Pinterest
- Megvan az év legjobb rozéja - IN ›
- A téli bekuckózáshoz alkoholos forró csokit ajánlunk - IN ›
- Ízletes téli italok, amikkel átvészelhetjük a hideg időt - IN ›
- Furcsa napokra egy szokatlan koktél: Peanut Malt Flip! - IN ›
- Kókuszos White Russian koktél a hétvégére - IN ›