Hangolódjunk a karácsonyi pihenésre: klasszikus Sidecar koktél

Hangolódjunk a karácsonyi pihenésre: klasszikus Sidecar koktél

Készüljünk a karácsonyra egy finom és végtelenül könnyen elkészíthető Sidecar koktéllal, majd koccintsunk magunkra, hogy idejében felállítottuk a fát, megvettük az ajándékokat és a családdal sem vesztünk össze (annyira).


A Sidecar koktél története egy oldalkocsis motorkerékpárral közlekedő amerikai katonánához fűződik David A. Embury 1948-ban megjelent The Fine Art of Mixing Drinks című könyve szerint. A híres párizsi Harry’s New York Barban készítették el az első Sidecart, ott, ahol a Bloody Mary is született.

Harry MacElhone 1922-ben született, Harry’s ABC of Mixing Cocktails című írása szerint Pat MacGarry, a londoni Buck’s Club bártendere találta fel a koktélt, míg egy másik legenda szerint Franck Meier nevéhez fűződik a Sidecar, melyet 1923-ban, a párizsi Ritz Hotelben készített el először.

Hozzávalók:

  • 6 cl konyak
  • 3 cl Cointreau
  • 1 evőkanál (vagy 1,5 cl) frissen facsart citrom leve

Elkészítés:

Az egész receptben az a legjobb, hogy egy perc alatt, minimális erőfeszítéssel elkészíthetjük a koktélt. Nincs más dolgunk, mint az összes hozzávalót egy jéggel töltött shakerbe vagy tálba önteni, és erősen összerázni. A kész italt szűrjük le, majd töltsük egy elegáns pohárba, közben pedig hallgassunk hangulatfokozó dalokat, például ezeket:

Nyitókép: Pinterest