Mogyoróvajjal és pisztáciával töltött datolya fehér alapon

Snickers szelet datolyából? Simán!

A datolya az egyik kedvenc egészséges éléskamra-alapanyagunk, és egyben remek építőköve néhány finom édességnek.

Szeretünk úgy gondolni a datolyára, mint a természet adta édességre. Amellett, hogy ezek az aszalt gyümölcsök természetes módon édesek, édes és sós recepteket egyaránt feldobhatnak. Ráadásul a datolya fogyasztása többek között egészségesebb szívvel és könnyebb emésztéssel jár.

Az alábbiakban egy 4 összetevőből álló édes datolya receptet mutatunk, amelynek íze figyelemre méltóan hasonlít a Snickers szelethez.

@feelgoodfoodie If you like snickers, you’re going to love these date snickers made with just four ingredients. I’m obsessed and can’t wait to make another batch of these! Inspired by @moribyan ♬ original sound - Feel Good Foodie

Miközben felaprítunk néhány mogyorót, és felszeleteli a datolyát, hogy eltávolítsuk a magját, kezdjük azzal, hogy félbevágunk egy datolyát, majd megtöltjük mogyoróvajjal. Ehhez a lépéshez használhatunk egy süteményes zacskót, de egy kanálnyi mogyoróvajat egy műanyag szendvicszacskóba is áttehetünk, és az egyik sarkán vághatunk egy kis nyílást, ami az ideiglenes eszközünkként szolgál. Vagy ha nem bánjuk a lazább megjelenést, nyugodtan használjunk egyszerűen egy vajkést vagy kanalat, hogy a dióvajat a kimagozott, félig nyitott datolya belsejébe kenjük.

Szórjuk meg minden mogyoróvajjal töltött datolya tetejét ezekkel az apróra vágott mogyorókkal, majd olvasszunk meg egy jó minőségű csokoládét, és mártsuk bele a töltött datolyákat ebbe a csokoládéba.

Próbáljuk ki, hogy a datolyákat egy kabob nyárssal vagy fogpiszkálóval szurkáljuk, hogy a kezünk ne legyen koszos a mártogatási folyamat alatt, majd a mártogatott datolyák tetejét még több apróra vágott mogyoróval szórjuk meg. Tegyük át egy kis sütőpapírral bélelt tepsibe.

Hagyjuk őket a hűtőben körülbelül 10 percig dermedni, és ezeknek komolyan olyan az íze, mint egy egészségesebb Snickers szeletnek.

Nem ez az egyetlen édes, Snickers-ihlette recept, ami a héten körbejárja az internetet. Jennifer Garner is beszállt a mókába az Instagram #PretendCookingShow legutóbbi epizódjában, ahol megosztotta tapasztalatait az új Half-Baked Harvest Everyday című szakácskönyvből származó Gooey csokoládé kókuszos karamellás szeletek újrateremtéséről.