Egy lány szívet formál a kezeivel

Öt tipp, hogyan találjuk meg önmagunkat egy szakítás után​

Az előző generációknak a házasság és az életre szóló társ megtalálása létfontosságú kérdés volt, ugyanis a hagyományok ezt diktálták. Napjainkra a nyomás nagy része eltűnt, viszont szakítás után még mindig nehéz lehet újra rátalálni önmagunkra. Ennek a megkönnyítésére összeszedtünk öt tippet, amiket érdemes lehet megfogadni.


1. Fordíts időt a kapcsolataidra!

Attól függetlenül, hogy pillanatnyilag nem vagy szerelmes, nem kell elengedned minden köteléked. Fontos időt töltened a szeretteiddel, akár a családtagjaiddal és a barátaiddal, de esetleg a háziállatod is betöltheti a tátongó űrt. Mindig jó kimozdulni otthonról és programokat szervezni, ezeket pedig bármilyen társasággal meg lehet tenni.

2. Végezz rendszeresen értékelést a mindennapjaidról és önmagadról!

Hetente, havonta, valamint évente is érdemes életértékelést végezned. Ilyenkor olyan kérdéseken kell elgondolkodnod, hogy miket csináltál jól vagy rosszul, miken szeretnél változtatni és hogy mi vált az előnyödre az elmúlt időszakban. Ezek a tervezés részét képezik és segíthetnek fejlődni a jövőben.

3. Keress olyan hobbikat, melyeket imádsz!

Emberek egy parkban g\u00f6rkorcsoly\u00e1znak

Fotó: Unsplash/Samuel Regan-Asante

Egy kapcsolat jelentős időbeli befektetést igényel, szakítások után éppen ezért van olyan érzése az embereknek, mintha hirtelen nem lenne elég programja a napjai kitöltéséhez. Ilyenkor lényeges olyan hobbikat keresned, melyek örömet okoznak számodra hosszú távon is. A hiányuktól valószínűbb lehet a depresszió, a magányosság és a szorongás megjelenése bizonyos idő eltelte után. Szakértők szerint ez az elfoglaltság szinte bármi lehet a görkorcsolyázástól kezdve egészen a kertészkedésig.

„Egy egész világnyi olyan dolog van, amit csinálhatsz, és ami felkeltheti az érdeklődésedet. Ráadásul bármelyik tevékenység köré közösséget is építhetsz. Vannak tanfolyamok, klubok, csoportok, találkozók és fórumok, amelyekhez csatlakozhatsz, hogy megismerkedj más, hasonló gondolkodású emberekkel"

— olvashatjuk a Real Simple oldalán.

4. Keress egy nagyobb célt az életednek!

Az egyik gyakran figyelmen kívül hagyott szegmense a boldogságnak, az a magasabb cél. Ehhez olyan szervezeteket érdemes keresned, melyeknek a tevékenységével egyet tudsz érteni, és valamilyen formában támogatni is szeretnéd őket. Nem feltétlen pénzadományra kell gondolni, hanem akár segítségnyújtással és önkéntes munkával is nagyon sok jót tudsz tenni.

5. Szakíts időt az öngondoskodásra!

Egy l\u00e1ny a nappalij\u00e1ban medit\u00e1l

Fotó: Unsplash/Maryjoy Caballero

Ha önálló vagy, akkor sokszor nincsen melletted olyan személy, aki figyelmeztetne a helyes étrendre, a rendszeres vízfogyasztásra vagy a pihenésre. Ezekre neked kell megtalálnod a megfelelő módszereket és az ideális alkalmat. A napi rutin kiépítésénél nélkülözhetetlen egy kis én-idő beiktatása, hogy kiegyensúlyozottabb lehess a mindennapi életben.


Nyitókép: Unsplash/Jackson David