Táblára rajzolt pálcika nő és férfi, köztük szakadást jelző fal - szakítás koncepció

Ha a párok abbahagyják ezt, az garantáltan szakításhoz vezet

A működőképes párkapcsolat fenntartása nem könnyű, és a hosszú távú kapcsolatok még több munkát igényelnek, hogy az a bizonyos szikra életben maradjon.


Christie Hoang párkapcsolati tanácsadó szerint van a pároknak egy egyszerű szabályt kell betartaniuk az együtt maradásért, függetlenül attól, hogy mennyi ideje vannak együtt.

Hoang szerint ha a párok abbahagyják ezt az egy dolgot, akkor feltehetőleg szakítani fognak.

Az első számú szabály, hogy mindig flörtöljünk a partnerünkkel, függetlenül attól, hogy mióta vagyunk együtt, ezzel újra fellobbanthatjuk a szikrát a kapcsolatunkban.

Tévhit, hogy a flörtölés csak akkor használatos, amikor egy potenciális partnert próbálunk meghódítani. Sok pár abbahagyja a flörtölést, amint belerázódnak a párkapcsolatba, és Hoang nem az egyetlen szakértő, aki figyelmeztet ennek az egyszerű taktikának a elhanyagolásával járó veszélyekre a tartós kapcsolat érdekében.

Amy Levine szexcoach a Bustle-nek elmondta, hogy párkapcsolat kényelmes, stabil fázisába eljutva, amikor már tudjuk, hogy „biztos” státuszban vagyunk a másikkal, gyakran elveszítjük azt a játékosságot, ami miatt először összejöttünk.

Az, hogy a partnerünk flörtöl velünk, az egyik módja annak, hogy szeretve, különlegesnek, vonzónak és gondoskodónak érezzük magunkat. Ezzel szemben a flörtölés hiánya egy hosszú távú kapcsolatban arra késztethet minket, hogy kételkedjünk partnerünk érzéseiben és irántunk érzett vonzalmában.

Bár a flörtölés gyakran a randizás korai szakaszába szorul, a kialakult kapcsolatokban és házasságokban pozitív hatással lehet mindkét partnerre, és szerepet játszhat a veszekedések csökkentésében és az önbecsülés növelésében.

A flörtnél nem kell nagy dolgokra gondolnunk, ez lehet például egy pimasz sms küldése a párunknak a nap közepén.

Bár a flörtölés nyilvánvalóan nem oldja meg a kapcsolatban felmerülő összes problémát, de fontos része a vágynak és az intimitásnak. Ha emlékeztetjük a partnerünket arra, hogy még mindig izgalmat tud okozni, az sokat számíthat a kapcsolat minőségében.

(Yourtango)

Nyitókép: Shutterstock