Kézkrémet a kezére kenő női kéz

5 mód, hogy az állandóan száraz kezek puhábbak legyenek

Ha a kezünk állandóan érdes és száraz, még akkor is, ha az arcunk és a testünk bőre puha, ne stresszeljünk. Gyakran ki van téve az elemeknek, a mosogatáshoz használt víztől kezdve a téli hónapokban az alacsony hőmérsékletig, a kezünk sok mindenen megy keresztül, így érthető, hogy néha kicsit (vagy annál is jobban) kicserepesednek. Az alábbi módszerekkel könnyen puhává varázsolhatjuk a kezeinket.


1. Cseréljük le a kézmosót

Néhány egyszerű változtatás nagy változást eredményez. A legtöbb hagyományos kézmosóban található mosószerek (különösen a szulfátok) nagyon lecsupaszíthatnak, különösen, ha gyakran mosunk kezet. Jó ötlet, ha helyette enyhe, gyengéd tisztítószert használunk.

Nem kell, hogy kézre specifikus terméket válasszunk. A piacon számos arclemosó létezik, melyek tökéletesen megfelelnek a feladatra. Keress olyan szulfát-, szappan- és illatanyagmentes formulát, amely ceramidokat és/vagy hialuronsavat tartalmaz, és segít visszaadni a nedvességet.

2. Hidratáljunk közvetlenül a vízzel való érintkezés után

Még ha le is cseréltük a kézmosószert, maga a víz nagyon szárít. Használjunk kézkrémet közvetlenül azután, hogy a kezünk vízzel érintkezett, legyen szó kézmosásról, mosogatásról vagy akár zuhanyzásról.

A krémezés közvetlenül utána a legjobb módja annak, hogy bezárjuk a nagyon szükséges nedvességet. Tartsunk egy tubus kézkrémet a mosogató mellett, mint hasznos emlékeztetőt. Ha ez nem reális, akkor legalább naponta kétszer hidratáljunk, beleértve a lefekvés előtti hidratálást is.

3. Kézkrémek rétegzése

A kézkrémeket ugyanúgy rétegezzük, mint a ruhákat: a legkönnyebbtől a legsúlyosabb felé haladva. Kezdjük olyan krémmel, amely humektánsokat tartalmaz, olyan összetevőket, amelyek vonzzák a vizet a bőrbe és megkötik azt, mint például a glicerin és a hialuronsav.

Ezután olyan formulát szeretnénk, amely emollienteket tartalmaz, amelyek lágyítják és kisimítják a bőrt; jó választás lehet a ceramidok. Végül, az egészet lezárhatjuk vazelinnel vagy Aquaphorral. Ezek a vastagabb kenőcsök önmagukban nem feltétlenül szállítanak nedvességet (ezért nem működik, ha önmagukban használjuk őket a szárazság ellen), de az összes többi finomságot elzárják, és mindent bezárnak a maximális eredmény érdekében.

Ha a rétegezés nagy munkának tűnik, keressünk olyan készítményt, amely mindhárom összetevő-kategóriát – humektánsokat, emollienseket és okkluzívokat – tartalmaz, például méhviaszt.

4. Pamutkesztyű viselése éjszaka

Krémezzük be a kezünket, majd lefekvés előtt húzzunk fel egy pár pamutkesztyűt. Ez egyrészt megakadályozza, hogy a krém ledörzsölődjön, így még hatékonyabbá válik, másrészt okkluzív környezetet biztosít, amely segít a nedvesség megkötésében. A kezünk puhábbnak és simábbnak fogjuk érezni, amikor felébredünk.

5. Hámlasztó kézkrém

A hámlasztás a durva, száraz bőr leküzdéséhez elengedhetetlen, de óvatosan járjunk el, ha a kezünkről van szó. A fizikai peelingek és az egyenesen kémiai hámlasztók túl durvák a kezünkhöz, és a végén irritációt okozhatnak, ami csak ront a helyzeten. Ehelyett válasszunk inkább olyan hidratáló krémet, amely gyengéd hámlasztót tartalmaz. Így egy kis nedvességet és táplálékot kap a bőr, valamint egy kis hámlasztást, amely megszünteti a száraz bőrsejtek felhalmozódását, tovább segítve a kéz simítását és puhítását.

(Byrdie)

Nyitókép: Shutterstock