10 apró mód, hogy szeretetteljes legyen a napod

10 apró mód, hogy szeretetteljes legyen a napod

Ahhoz, hogy sikereket érj el az élet különböző területein a mindennapokban, hálát kell érezned. Korábbi tanulmányok már bebizonyították, hogy a mindennapi hálaadás javítja a pszichológiai, érzelmi és fizikai jólétet, mely kihatással van az egész napunkra. Mutatjuk, milyen egyszerű dolgokkal tudod fokozni a napi jólétedet!


Íme 10 apró módszer, hogy szeretettel induljon a napod:

1. Légy hálás, hogy élsz

Zárj ki minden gondolatot a tennivalóidról, és csak légy hálás azért, hogy lélegzel és élsz.

2. Adj hálát a testednek

Érintesz, ízlelsz, beszélsz, hallasz, érzel, lélegzel és látsz. Ha valamilyen segédeszközt kell használnod, hogy az segítsen neked valamelyik érzékszervedben, akkor értékeld, hogy az a rendelkezésedre áll.

Unsplash


3. Hála az áramért

Teljesen természetesnek vesszük, hogy reggel a kávéfőzőnk lefőzi a friss kávénkat. Pedig ez áram nélkül nem menne. Adj hálát a teljesen természetesnek vett dolgokért is, nem mindenkinek adatnak meg.

4. Adj hálát a folyóvízért

Az áram mellé tartozik a folyóvíz is.

Unsplash


5. Értékeld, hogy van mit enned

A napi rohanásban sokszor megfeledkezünk arról, hogy az ételek mennyire fantasztikusak is. Élvezd ki az illatokat, textúrákat és ízeket evés közben. Adj hálát, amiért táplálja a testedet és a lelkedet.

6. Hála a barátságokért

Adj hálát azokért a csodás emberekért, akik melletted állnak a hullámvölgyeidben is. Értékeld, hogy teljes szabadságod van abban, hogy kikkel ápolod a kapcsolatot és milyen különleges emberekkel veszed körbe magad. Légy önmagad barátja is, hogy sose légy egyedül.

Unsplash


7. Értékeld a szabadságot

Bármit is hoz az életed, szabadon választhatod meg az utadat és mondhatod el a véleményedet. Dönthetsz úgy, hogy pályát váltasz, és számos lehetőség áll rendelkezésedre. Higgy magadban, és kövesd az álmaidat. Ehhez 100 százalékos szabadságod van.

8. Köszönd meg a természetnek

Ahhoz, hogy valóban belső harmóniában élj, kapcsolódnod kell a természethez. Menj el egy sétára és szagolj bele a természetbe. Nézd és hallgasd a madarakat, és töltődj a természet hangjai által. Érezd ezt a bensőséges kapcsolatot a földdel, és mondj köszönetet.

Unsplash


9. Lásd meg a világ szépségét

Körülvesz bennünket a szépség, legyen az egy festmény, egy fénykép vagy egy dal. A szépséget megtalálhatjuk a körülöttünk lévő arcokban és lelkekben.

10. Legyünk hálásak a szeretetért

Ahhoz, hogy mélyen szeress, őszintén tisztelned és értékelned kell azt, aki vagy. Ha el tudod fogadni magad, akkor a körülötted lévők is el fogják fogadni azt, aki vagy. Szeretsz és megérdemled, hogy viszontszeressenek. A szeretet sokféle formában jelenik meg: gyerekek, család, háziállatok vagy munkatársak. Figyelj oda az életedben megjelenő szeretetforrásokra, és egyre nagyobb bőséget érzel majd magad körül.

(YourTango)

Nyitókép: Unsplash