Szobájában rendet rakó lány

Ezzel a trükkel vehetjük rá gyerekeinket a takarításra

Van egy egyszerű trükk, ami mindig beválik: A zene.

A zene számtalan módon segít produktívnak maradni. Az Internal Journal of Surgery című szaklapban 2020-ban megjelent tanulmány szerint a sebész feladatteljesítményét jelentősen javíthatja a zene. De a mindennapi munka során is hatékony lehet, könnyen flow-állapotba kerülhetünk a segítségével.

Az amerikai AARP non-profit szervezet által végzett 2020-as zene és agyi egészség tanulmány hihetetlen előnyöket állapított meg. Chuck Rainville és Laura Mehegan kutatók azt írják, hogy azok 68 százaléka, akik azt mondják, hogy gyermekkorukban gyakran találkoztak zenével, kiválónak vagy nagyon jónak értékelték az új dolgok megtanulására való képességüket, szemben azok 50 százalékával, akik soha nem találkoztak zenével, amikor felnőttek.

Az életminőségi értékelések is magasabbak voltak azok körében, akik azt jelezték, hogy a zene része volt az általános iskolai élményeiknek.

Próbáljuk ki a gyerekünknél (már egészen kicsi korától, ha tudjuk), hogy indítsunk el egy vidám lejátszási listát, és kezdjük el velük kitakarítani a szobájukat. Ha erre szoktatjuk őket, nagyobb kedvvel állhatnak hozzá később a takarításhoz.

A zene egy egyszerű módja annak, hogy a gyerekek részt vegyenek a takarítási folyamatban, és úgy érezzék, hogy beleszólásuk van a kis szentélyük kialakításába és hangulatába.

Nyitókép: Shutterstock