Egy Z generációs telefonozási szokás, amit el kéne sajátítanunk

Egy Z generációs telefonozási szokás, amit el kéne sajátítanunk

A saját lelki békénk érdekében érdemes megfontolni ennek az okostelefon-funkciónak a használatát, amit a Z generáció előszeretettel alkalmaz.


Talán még emlékszünk arra az érzésre, mikor tiniként rohantunk haza, hogy bekapcsoljuk a számítógépünket és MSN-en beszélgessünk a barátainkkal. Az üzenetek hangjai bizsergető érzést váltott ki belőlünk, ami mára már teljesen megszűnt létezni.

Mára már elmondható, hogy a teljes munkaidőben dolgozók számára egyáltalán nem okoz izgalmat a telefonra nézni. A csoport beszélgetésekben lévő üzenetek száma hamar eléri a már elolvashatatlan számot, felhalmozódnak az értesítések és ettől csak frusztrálttá válunk.

A Z generáció tagjai azonban nem hagyják, hogy a munkahelyi flow-állapotból kizökkentsék őket a különböző applikációk értesítés hangjai.

A TikToknak hála megtudtuk, hogy a Z generáció egész nap „Ne zavarjanak” módban hagyják a telefonjukat, ezzel némítva minden értesítés hangot, beleértve a rezgést is.

A TikTok-on a „DND” és „DND 24/7” címkével ellátott videókban tizenévesek és 20-as éveikben járó fiatalok osztják meg, hogy milyen békésnek és produktívnak érzik magukat, mióta megváltoztatták az értesítési beállításokat.

A telefon használhatatlanná tétele egész napra a zenhez olyan közel áll, amennyire talán még sose álltunk, azonban furcsa mód ijesztőnek is hangzik. A Z generáció azonban úgy vélekedik erről, hogy a saját telefonunk fölött mi rendelkezünk és ha akarunk, akkor bizony ilyen szigorú korlátokat is szabhatunk.

Nyitókép: ROBIN WORRALL/Unsplash

(HuffPost)