![Stanley Tucci a Cheltenham Irodalmi Fesztiválon 2022. október 7-én](https://in.hu/media-library/eyJhbGciOiJIUzI1NiIsInR5cCI6IkpXVCJ9.eyJpbWFnZSI6Imh0dHBzOi8vYXNzZXRzLnJibC5tcy81MDY3ODMwOS9vcmlnaW4uanBnIiwiZXhwaXJlc19hdCI6MTc3ODU2OTA1Mn0.DVBBici6Cc86Z8gMGl-uPbXuUK3QMhdmqJc7cytDR4k/image.jpg?width=1200&height=600&quality=85&coordinates=0%2C70%2C0%2C101)
Készítsd el Stanley Tucci 3 összetevős mennyei tésztaételét!
Hozzávalók
- 56 g sózott vaj
- 17 g só
- 450 g tészta
- 120 g + 45 g Parmigiano Reggiano, finomra reszelve
1. lépés: Forraljunk fel egy nagy fazékban 4 liter vizet és tegyük a bele sót.
2. lépés: Kockázzuk fel a vajat 16 egyenlő darabra.
3. lépés: Amint a víz felforrt, adjuk hozzá a tésztát. Vegyük vissza a hőfokot alacsonyra, és főzzük 6 percig, időnként megkeverve, hogy a tészta ne ragadjon a lábas aljára.
4. lépés: Miután megfőtt, egy merőkanállal tegyünk félre 2,5 dl tésztavizet.
5. lépés: Adjuk hozzá a felkockázott vajat, és forgassuk össze, hogy az egész tésztát bevonja.
6. lépés: Adjuk hozzá a Parmigiano Reggiano felét, és forgassuk össze. Ezután adjuk hozzá a félretett tésztavíz felét, és keverjük össze. Végül tegyük bele a maradék sajtot és a félretett tésztavizet és keverjük össze, hogy krémes mártást kapjunk.
7. lépés: Sózzuk, borsozzuk ízlés szerint.
8. lépés: Osszuk el a tésztát hat-nyolc tálba.
9. lépés: Díszítsük további reszelt Parmigiano Reggiano-val.
Nyitókép: David Levenson/Getty Images