Tonhalas szendvics zöldségekkel

Isteni lime-os, borsos tonhalas pirítós a lusta napokra

Ez a főzés nélkül elkészíthető finomság kifejezetten laktató, és 10 perc alatt elkészül.


Hozzávalók

  • 2 db 115 ml tonhal- vagy lazackonzerv vízben vagy olajban
  • 1 lime, félbevágva
  • ½ kiskanál dijoni mustár (opcionális)
  • Frissen őrölt fekete bors
  • Pelyhes tengeri só
  • Extra szűz olívaolaj
  • 1-2 szál koriander, petrezselyem vagy bazsalikom, levelek és zsenge szárak, finoman megtépkedve (opcionális)
  • Enyhén pirított kenyér vagy keksz a tálaláshoz.

Elkészítés

1. Tegyük a tonhalat egy tálba, adjuk hozzá a lime felét, a mustárt és három-négy szem fekete borsot. Keverjük és törjük össze a halat nagy darabokra.

2. Tegyünk a tetejére egy csipetnyi pelyhes sót, egy csöpp olívaolajat és a fűszernövényeket. Szükség szerint további lime-lével öntsük le. Kenjük pirított kenyérre vagy kekszre.

Nyitókép: Shutterstock