Isteni lime-os, borsos tonhalas pirítós a lusta napokra
Ez a főzés nélkül elkészíthető finomság kifejezetten laktató, és 10 perc alatt elkészül.
Hozzávalók
- 2 db 115 ml tonhal- vagy lazackonzerv vízben vagy olajban
- 1 lime, félbevágva
- ½ kiskanál dijoni mustár (opcionális)
- Frissen őrölt fekete bors
- Pelyhes tengeri só
- Extra szűz olívaolaj
- 1-2 szál koriander, petrezselyem vagy bazsalikom, levelek és zsenge szárak, finoman megtépkedve (opcionális)
- Enyhén pirított kenyér vagy keksz a tálaláshoz.
Elkészítés
1. Tegyük a tonhalat egy tálba, adjuk hozzá a lime felét, a mustárt és három-négy szem fekete borsot. Keverjük és törjük össze a halat nagy darabokra.
2. Tegyünk a tetejére egy csipetnyi pelyhes sót, egy csöpp olívaolajat és a fűszernövényeket. Szükség szerint további lime-lével öntsük le. Kenjük pirított kenyérre vagy kekszre.
Fotó: Shutterstock
Ez is érdekelhet: 2 mennyei koktél, amivel koccinthatunk a tavasz érkeztére
(Purewow)
Nyitókép: Shutterstock