
Vírusosan terjed a közösségi médiában ennek a szendvicsnek a receptje
Az egyszerű tonhalas szendvics igazi klasszikusnak számít, ha szeretnénk egy kicsit feldobni, pirítóssal és olvasztott sajttal is isteni. De van egy megosztó összetevő, ami valóban különlegessé teszi ezt a kedvelt ételt.
A saláta a tonhalas szendvicsben mostanában nagy hullámokat kavart az online térben. Az egész akkor kezdődött, amikor a Cook's Illustrated Instagram-oldalán közzétette „A tökéletes tonhalas szendvics” című ötletét. A posztban látható fotón a szendvics közepén hatalmas jégsaláta szelet díszelgett – akkora, hogy első pillantásra azt hihetnénk, hogy ez egy salátás szendvics. Az emberek gyorsan elkezdték kifejteni véleményüket a hozzászólásokban, és a szendvics szokatlan arányait bírálták.
Ha tovább olvasnál: Ezzel a trükkel tökéletes lesz a grillezett sajtos szendvics
„Ebben tonhal is van?”
– kérdezte az egyik hozzászóló.
Sokan azt hitték, hogy ez csak egy tréfa vagy figyelemfelkeltés. Mások szerint a különleges szendvics marketingfogás lehetett a saláta népszerűsítésére, egyesek „recessziós szendvicsnek” nevezték, míg mások azt írták: „Nem szenvedtünk már eleget?”.
Még a hírességek is hozzászóltak a poszthoz – Molly Baz amerikai séf, az Ayoh majonézgyártó cég tulajdonosának kommentje így szólt: „Szóljatok az embereiteknek, hogy hívják fel a mieinket.”
A Kitchn szerkesztői is kifejtették véleményüket a szendvicsről. Lauren Miyashiro, a lap vezető szerkesztője szerint a szendvics textúrája így nem elég jó, mondván:
„A sajtnak ragadósnak kell lennie, ami ezzel lehetetlennek tűnik!”
Mielőtt tovább kritizálnánk a szendvicset, érdemes megjegyezni, hogy azt valójában egy ikonikus és népszerű tonhalas szendvics ihlette, amelyet a maine-i Biddefordban található Palace Dinerben árulnak. A vastag jégsaláta-szeletet a „frissítő ropogás” miatt adják hozzá, áll a leírásban. A Palace 2014 óta szolgálja fel így a szendvicset: tonhalas saláta, nagy jégsaláta szelet, majonéz, grillezett barhesz (és olvasztott sajt, ha szeretnénk).
A szendvics rajongói a Palace bejegyzése alatt megvédték az egyedi kombinációt, mondván: „Ez a helyes arány”, míg mások azt írták, hogy csak azért utaznának Maine-be, hogy újra megkóstolhassák a szendvicset.
Bár a Cook's Illustrated talán kissé túlzásba vitte az arányokat, ennek a szendvicsnek kultuszkövetői vannak. Egy nő, aki több mint négy évig dolgozott a Palace Dinerben, így kommentálta a posztot:
„Igen, nagy szelet jégsaláta van a szendvicsben, de egy hatalmas adag tonhal is. A legtöbb ember nem tudja megenni, pedig nagyon finom. A képen kissé szegényesnek tűnik, de lefogadom, hogy finom!”
Rachel Perlmutter, a Kitchn munkatársa is észrevett egy eltérést a Palace Diner és a Cook's Illustrated fotója között, megjegyezve, hogy „a [Palace] salátája valójában alul van, ami sokkal logikusabb, mert így először a tonhal ízét érzed, és nem veszik el a saláta ízében.”
Ennek ellenére Perlmutter így áradozott:
„Ez a szendvics tényleg tökéletes. Egy álom. Egyszerűen páratlanul ropogós, ami szerintem nagyon jól illik a tonhalhoz. A szelet sokkal jobban egyben marad, mint egy halom apróra vágott saláta, és nem csúszik ki, mint egy levél. Ez a szendvics tényleg meggyőzött a salátaszeletről.”
Ahogy látjuk, megoszlanak a vélemények a nagy darab jégsalátáról a tonhalas szendvicsben. Úgy látszik, muszáj lesz nekünk is kipróbálni ezt a különlegességet, hogy megtudjuk az igazságot.
Nyitókép: Brent Hofacker/Shutterstock