Mennyei vegán avokádós mártogatós az utolsó nyári napokra
A szójabab és a zöldborsó kombinálása az avokádóval teszi ezt az ízletes mártogatóst frissé és krémessé.
Hozzávalók
- 240 g fagyasztott, felolvasztott, héj nélküli zöld szójabab
- 185 g fagyasztott zöldborsó, felolvasztva
- 150 g felkockázott érett avokádó
- 8 cl friss citromlé
- 1 közepes gerezd fokhagyma
- 1½ teáskanál só
- ½ teáskanál őrölt kömény
- ¼ teáskanál fekete bors
- 3 jégkocka a turmixoláshoz
- kb. 10 g friss bazsalikom
- ½ teáskanál citromhéj
Elkészítés
1. Adjuk a szójababot, a borsót, az avokádót, a citromlevet, a fokhagymát, a sót, a köményt, a fekete borsot és 3 jégkockát egy nagy sebességű turmixgépbe.
2. Pürésítsük simára, szükség szerint megállítva a turmixgépet.
3. Adjuk hozzá a bazsalikomot és a citromhéjat, és pépesítsük tovább, amíg összeáll.
4. Azonnal is tálalható vagy légmentesen záródó edényben 3 napig tárolható a hűtőben.
Ez is érdekelhet: Könnyű vegán előétel receptek, amiket mindenki imádni fog
(VegNews)
Nyitókép: Shutterstock