Avokádó-hummusz mártogatós, mellette pitaszeletek citrommal és petrezselyemmel

Mennyei vegán avokádós mártogatós az utolsó nyári napokra

A szójabab és a zöldborsó kombinálása az avokádóval teszi ezt az ízletes mártogatóst frissé és krémessé.

Hozzávalók

  • 240 g fagyasztott, felolvasztott, héj nélküli zöld szójabab
  • 185 g fagyasztott zöldborsó, felolvasztva
  • 150 g felkockázott érett avokádó
  • 8 cl friss citromlé
  • 1 közepes gerezd fokhagyma
  • 1½ teáskanál só
  • ½ teáskanál őrölt kömény
  • ¼ teáskanál fekete bors
  • 3 jégkocka a turmixoláshoz
  • kb. 10 g friss bazsalikom
  • ½ teáskanál citromhéj

Elkészítés

1. Adjuk a szójababot, a borsót, az avokádót, a citromlevet, a fokhagymát, a sót, a köményt, a fekete borsot és 3 jégkockát egy nagy sebességű turmixgépbe.

2. Pürésítsük simára, szükség szerint megállítva a turmixgépet.

3. Adjuk hozzá a bazsalikomot és a citromhéjat, és pépesítsük tovább, amíg összeáll.

4. Azonnal is tálalható vagy légmentesen záródó edényben 3 napig tárolható a hűtőben.

(VegNews)

Nyitókép: Shutterstock