Ciel Bleu Michelin-csillagos étterem asztala egy fogással és egy pohár pezsgővel

Ez a világ tizenegy legdrágább Michelin-csillagos étterme

A minőséget, a stílust és az eleganciát jelző Michelin-csillagot kizárólag a legjobb éttermek érdemelhetik ki. Egyik árfekvése sem alacsony, viszont vannak olyanok, amik még fine dining szemmel is kirívóan drágák. De vajon ennyire jók is? Mutatjuk a tizenegy legdrágábbat.


9. Ciel Bleu

Hollandiában, az Amsterdam-Zuid városrészben található ez a két csillagot is kiérdemelt, pompás étterem. Az Okura szálloda 23. emeletén található, ablakaiból pedig panorámás kilátás nyílik a városra. A fantasztikus látvány mellett különleges ételeket kóstolhatunk, és ha olyan helyre kérjük az asztalunkat, akkor a séf a szemünk láttára készíti el díjnyertes fogásait. A foglalás 574 dollárba kerül fejenként, ami 187 ezer forintnak felel meg.

8. Piazza Duomo

Ha már a gasztronómia csúcsairól beszélünk, akkor nem maradhat ki Olaszország egyik neves étterme, a Piazza Duomo. Székhelye Albában található, és személyenként 580 dollárt kell fizetni (189 ezer forint). Különlegessége, hogy az olasz konyha minden csodáját visszaadja a vendégeknek, az ételek hozzávalóit pedig saját maguknak termesztik.

7. Guy Savoy

A csodálatos Párizsban, a Szajna folyó mellett áll az étterem. Hat helységben oszlanak meg az asztalok, a falakon pedig gyönyörű műalkotások lógnak, ezzel érzéki stílust nyújtanak a vendégek számára. A hely szépsége, az elhelyezkedése és a fantasztikus fogások ára 615 dollár/fő (200 ezer forint).

6. Joël Robuchon, Kikunoi Honten és Gion Maruyama

A hatodik helyen három japán étterem osztozik, ugyanis mindegyikben 637 dollárba kerül (207 ezer forint) lefoglalni egy széket. Az első egy francia stílusú környezetben, egy palotára emlékeztető helyszínen látja szívesen vendégeit. Az asztalok felett csillogó kristály csillárok lógnak, a porcelán tányérokon pedig visszaköszönnek a japán konyha finomságai.


A Kikunoi Honten fúziót kínál a nyugati és az ázsiai életek sajátosságaiból. A helyszín egy japán kultúramúzeumnak is helyet adhatna, hiszen egy régi templomban tálalják fel az ínycsiklandó falatokat.

A Gion Maruyama szezonálisan változtatja menüjét, mivel a természetes alapanyagokra és ízekre építi egyediségét. Váltakozó alapon a vendégek tavasszal bambuszrügyeket és terhes sügért, nyáron hamo csukát, ősszel matsutake gombát, a téli hónapokban pedig hórihorgas rákot és gömbhalat kóstolhatnak.

5.  Masa

Japántól eltávolodunk, de nem az ételeiktől. A New Yorki Masa a japán gasztronómia legjavát viszi el Amerikába. Minden egyes étel a keleti konyha egy egyedi fordulatát tartalmazza, ezeknek pedig mindenképp érdemes megfizetni az árát, ami 800 dollár fejenként, vagyis több mint 260 ezer forint.

4. Azabu Kadowaki

A japán vendéglátás újabb gyöngyszeme, ide már 825 dollárt kell fizetni a belépésért (269 ezer forint). A vendégek hatszemélyes hinoki fából készült pultban nézhetik végig, ahogy a séf nyílt faszéngrillen süti meg a rendelt finomságokat. A lehető legmegmunkáltabb edényeket használják főzéshez, ezzel is emelve a luxus érzetét.

3. Kitcho Arashiyama Honten

910 dollárba, vagyis átszámítva nagyjából 297 ezer forintba kerül egy étkezés ebben a kiotói étteremben. A személyzet és a helyszín jóvoltából a látogatók betekintést nyerhetnek a helyi gasztronómia titkaiba, valamint az építészet sajátosságaira is egy kitűnő példát láthatnak. Hat helységben lehet asztalt foglalni, és a szobák mindegyike egy-egy hagyományos japánkertre néz.

2. Ultraviolet by Paul Pairet

A virtuális technológia és az étkezés egyedülálló csúcspontja kerül a kínálatra. Az asztalok speciális képernyőkkel vannak körbevéve, hogy egy fantasztikus vizuális hatás keretein belül a vendégek élvezhessék a tányérokra elhelyezett finomságokat. Ennek a különleges vendéglátóegységnek az egy főre jutó foglalási ára 1422 dollár (több mint 463 ezer forint).

1.  Sublimotion

Az ibizai étteremben egy séf a vendégek szeme láttára főz csodás ételeket. Az intézmény ugyan nem rendelkezik MÉG csillaggal, de az alapítja és egyben főszakácsa — Paco Roncero — már kettőnek is büszke tulajdonosa, és folyamatosan minőségi alkotásokat helyez az asztalokra.Forrás: Luxurylaunches
Nyitókép: Instagram/ciel_bleu_restaurant