Barna hajú nő, elmosódva a fejét fogja rózsaszín háttér előtt

4 viselkedési forma, ami tönkreteheti az életed - így változtass rajtuk

Ha nem vagyunk tudatában ezeknek a viselkedési formáknak és nap mint nap alkalmazzuk őket, akkor ezek felemészthetnek bennünket anélkül, hogy észre vennénk.


Gondoltál már arra, hogyan teszed tönkre a saját életedet a sok önpusztító viselkedéssel, amelyet naponta elkövetsz?

A következőkben felsorolt viselkedési formák általában rejtettek, így észre sem vesszük őket. Azonban, ha nem vesszük észre időben őket és nem változtatunk rajtuk, annak súlyos következményei lehetnek az életünkre nézve.

Ha megpróbálunk apró módosításokat eszközölni ezeken a viselkedési formákon, az már drasztikusan javíthatja az életünket.

Halogatás

Ez egyike azoknak a szokásoknak, amelyről soha senki nem beszélt velünk, hogy mennyire káros is lehet. A halogatás tönkreteheti az életedet, mert megakadályozza, hogy szünetet tarts.

Mindig van valami dolgod, soha nem tudsz igazán pihenni, de ami a legijesztőbb: emiatt soha nem éred el a céljaidat.

Ha valamit elhalasztasz két hétre, majd két hónapra, majd egy évre, akkor az egykor könnyű feladat egyre nehezebbé válik.

A halogatás helyett inkább tanuld meg beosztani az idődet és ütemezni a feladataidat. Vesd papírra ha kell és apró lépésekben haladj.

Állandó elégedetlenség

Pontosan nem tudjuk, hogy ez honnan jön, de a legtöbb ember egész életében olyan dolgok után sóvárog, amelyek nem elérhetőek a számára. Talán valami köze van ahhoz, hogy egy fogyasztói társadalomban nevelkedtünk, ami azt súgja, hogy mindig szükségünk van nagyobb, újabb és jobb dolgokra.

Ez sajnos állandó elégedetlenséghez vezet, ami további mentális gondokhoz. Apró változtatásokkal és a hozzáállásoddal meg tudod azonban változtatni ezt a gondolkozás mentet.

Akármikor rajtakapod magad, hogy megint elégedetlenkedsz, állj meg egy percre. Ilyenkor gondold végig, hogy tulajdonképpen mi is az, ami boldoggá tesz téged és ez a rendelkezésedre áll-e. Hidd el, sokat fog változtatni az életeden!

A negatív dolgokra való összpontosítás

A negatív dolgokra való összpontosítás első jele az állandó panaszkodás. Ez elég sok emberre jellemző, ha magunkon nem is tapasztaljuk, a környezetünkben körülnézve biztosan találunk legalább egy ilyet.

Persze, sok mindenre lehet panaszkodni, azonban ez csak dühöt, depressziót és a boldogság teljes hiányát eredményezi.

A legjobb módja annak, hogy az élet pozitív oldalaira összpontosíts, az az, ha megfelelően kezeled az elvárásaidat. Szánj időt minden nap arra, hogy végig gondold: mik azok a dolgok, amikért hálás vagy és miért tartod magad szerencsésnek.

Emberi természetünkből fakad, hogy bizonyos dolgokat természetesnek veszünk, de ha jobban belegondolunk, szinte mindig van valami az életünkben valami, amiért hálásak lehetünk.

Nem tartod be a szavad

Néha előfordul, hogy kitűzöl egy célt magad elé, de végül nem teljesíted azt. Ez azért van, mert már az első percben sem akartad igazán megtenni, aztán kihátráltál, mikor eljött az ideje.

Ez nem azt jelenti, hogy sosem gondolhatod meg magad, vagy folyamatosan nehezen betartható ígéreteket kell tenned. Csak arról győződj meg, hogy őszinte vagy-e magadhoz, mikor valamit megígérsz.

Ha nem tartod be az ígéretedet, akkor másokkal szúrsz ki és nekik okozol nehézségeket.

Helyette inkább ne ígérj meg olyat, amiről már kezdetekben is tudod, hogy nehezen, vagy szinte sehogyan sem fogod tudni megoldani. Legyél őszinte, mondd el, hogy szívesen vállalod a feladatot, azonban segítségre van hozzá szükséged. Hidd el, jobban fogják értékelni az őszinteségedet a körülötted lévő emberek is és a saját életedet is megkönnyíted ezzel.