Zöld spenótos tortillába csomagolt csirke zöldségekkel

Ezzel a zöldséges wrappel csak jó lehet a napod

A ropogós friss uborkával és zsenge zöldekkel keveredik a lágy és selymes öntet ebben az egyszerű, de mennyei wrapben.

Összetevők

  • 6 cl csökkentett zsírtartalmú natúr (görög típusú) joghurt
  • 1 evőkanál víz
  • 1 evőkanál finomra vágott friss petrezselyemzöld
  • 1 evőkanál finomra vágott friss metélőhagyma
  • 1 evőkanál finomra vágott friss kapor
  • 1 teáskanál kapribogyó, leöblítve
  • 1 teáskanál finomra vágott fokhagyma
  • ½ teáskanál citromlé
  • ¼ teáskanál só
  • 35-40 g mix saláta
  • 1 mogyoróhagyma
  • 2 teljes kiőrlésű tortilla
  • 2 Perzsa uborka, hámozatlanul, 4 vékony csíkra vágva
  • 78 g lucernacsíra
  • 1 közepes méretű avokádó, vékony szeletekre vágva

Elkészítés

1. Keverjük össze a joghurtot, a vizet, a petrezselymet, a metélőhagymát, a kaprot, a kapribogyót, a fokhagymát, a citromlevet és a sót egy konyhai robotgépben. Dolgozzuk simára, körülbelül 2 percig, és szükség szerint kaparjuk le a tál oldalát. Ha kész, tegyük át egy kis tálba.

2. Keverjük össze saláta zöldet 2 evőkanál öntettel egy közepes tálban.

3. Vékonyan szeleteljük fel a mogyoróhagyma sötétzöld részét (a fehér és világoszöld részeket tartsuk fenn más célra). Helyezzük a tortillákat tiszta munkafelületre, és kenjünk mindegyikre két evőkanál öntetet. A tetejére uborkát, csírát, mogyoróhagyma és avokádó szeleteket, valamint a szószt tegyük. A tortillákat szorosan tekerjük fel, és tálaláskor vágjuk félbe őket.

Hűtsük le az öntetet, és légmentesen záródó edényben, legfeljebb 2 napig tároljuk.

Nyitókép: Shutterstock