
Ezzel a zöldséges wrappel csak jó lehet a napod
Összetevők
- 6 cl csökkentett zsírtartalmú natúr (görög típusú) joghurt
- 1 evőkanál víz
- 1 evőkanál finomra vágott friss petrezselyemzöld
- 1 evőkanál finomra vágott friss metélőhagyma
- 1 evőkanál finomra vágott friss kapor
- 1 teáskanál kapribogyó, leöblítve
- 1 teáskanál finomra vágott fokhagyma
- ½ teáskanál citromlé
- ¼ teáskanál só
- 35-40 g mix saláta
- 1 mogyoróhagyma
- 2 teljes kiőrlésű tortilla
- 2 Perzsa uborka, hámozatlanul, 4 vékony csíkra vágva
- 78 g lucernacsíra
- 1 közepes méretű avokádó, vékony szeletekre vágva
Fotó: Shutterstock
Elkészítés
1. Keverjük össze a joghurtot, a vizet, a petrezselymet, a metélőhagymát, a kaprot, a kapribogyót, a fokhagymát, a citromlevet és a sót egy konyhai robotgépben. Dolgozzuk simára, körülbelül 2 percig, és szükség szerint kaparjuk le a tál oldalát. Ha kész, tegyük át egy kis tálba.
2. Keverjük össze saláta zöldet 2 evőkanál öntettel egy közepes tálban.
3. Vékonyan szeleteljük fel a mogyoróhagyma sötétzöld részét (a fehér és világoszöld részeket tartsuk fenn más célra). Helyezzük a tortillákat tiszta munkafelületre, és kenjünk mindegyikre két evőkanál öntetet. A tetejére uborkát, csírát, mogyoróhagyma és avokádó szeleteket, valamint a szószt tegyük. A tortillákat szorosan tekerjük fel, és tálaláskor vágjuk félbe őket.
Hűtsük le az öntetet, és légmentesen záródó edényben, legfeljebb 2 napig tároljuk.
Nyitókép: Shutterstock