Zsíros haját néző nő zöld háttér előtt

Dobd el a száraz sampont, ez a termék jöhet a zsíros haj enyhítésére

Van jobb módja a haj zsírtalanításának.

Ha elegünk van a száraz sampontól kapott hámlásból és csikorgásból, érdemes kipróbálni a TikTok új módszerét.

Tati Westbrook sminkmester és YouTuber egy Beauty Hacks videóban posztolta, hogy ő micellás vizet használ a hajára a száraz sampon helyett.

A leginkább sminklemosóként alkalmazott micellás víz az utóbbi időben a hajápoló iparban is egyre nagyobb teret hódít olajszabályozó és tisztító tulajdonságai miatt.

A micellás vizet alkotó micellák apró tisztító golyók, amelyek a vízben lebegnek és magukhoz vonzzák az olajat és a szennyeződéseket, használatuk során elvonva azokat a bőrről. Így logikus, hogy a haj tisztítására is használható.

Westbrook szerint ehhez a módszerhez elengedhetetlen, hogy olajmentes vagy olajcsökkentő micellás vizet használjunk. Ő személy szerint a Bioderma Sébium Cleansing Micellar Water for Blemish-Prone Skin (azaz a zöld) micellás vizet használja ehhez a módszerhez.

Ő azt tanácsolja, hogy a micellás vízzel a hajtöveket és a hajvonalat itassuk át, akár vattakoronggal, akár szórófejes flakon segítségével. Ezután rászárít egy hajszárítóval, és egy körkefével átfésüli, az eredmény pedig felfrissített, selymesen sima haj.

A micellás vizet mostanában már hajápolási termékekben és kondicionálókban is látjuk használni, mint például az Evolve Organic Beauty Deep Clean Micellar Water és a Wella Professionals Nutricurls Micellar Shampoo for Curls.