
november 16., 2025 ● Gasztronómia ●
in.hu
Készíts mennyei 10 perces almás-diós sütit a borongós napokra!
Az almás-diós sütemény igazi klasszikus: puha tésztája és illata a hűvös napok legjobb kísérője lehet. Elkészítése nem igényel különleges hozzávalókat, ráadásul pillanatok alatt elkészíthető. Mutatjuk hogyan dobhatjuk fel a legborongósabb napokat is ezzel az őszi finomsággal!
Hozzávalók:
- 375 g finomliszt
- 1 teáskanál szódabikarbóna
- 1 teáskanál őrölt fahéj
- ½ teáskanál só
- 3 közepes méretű alma – meghámozva, kimagozva, felszeletelve
- 200 g kristálycukor
- 200 g barna cukor
- 300 ml növényi olaj (pl. napraforgó)
- 2 nagy tojás
- 2 teáskanál vanília-kivonat
- 100 g durvára vágott dió

Illusztráció
Fotó: Sergii Koval/Shutterstock
Elkészítés:
- Melegítsük elő a sütőt 175 °C-ra, és vajazzunk, majd lisztezzünk ki egy 23×33 cm-es tepsit.
- Egy tálban keverjük össze a lisztet, a szódabikarbónát, a fahéjat és a sót, majd tegyük félre.
- Egy másik tálban forgassuk össze az almaszeleteket a kristálycukorral, és hagyjuk kicsit állni.
- Egy nagy tálban keverjük simára a barna cukrot, az olajat, a tojásokat és a vaníliát.
- Adjuk hozzá az almás keveréket, majd a lisztes elegyet, végül forgassuk bele a diót.
- Öntsük a masszát az előkészített tepsibe, és süssük kb. 45 percig, vagy amíg egy beleszúrt fogpiszkáló tisztán kijön a közepéből.
- Hagyjuk kihűlni a kész süteményt, majd szeletelve tálaljuk.
Ez a puha és illatos sütemény önmagában is tökéletes desszert, de egy gombóc vaníliafagyival vagy karamellával leöntve válik igazán különlegessé.
Forrás: All Recipes
Nyitókép: Illusztráció/vkuslandia/Shutterstock
december 22., 2025 ● Gasztronómia
