Készíts mennyei 10 perces almás-diós sütit a borongós napokra!
november 16., 2025  ●  Gasztronómia  ●   in.hu

Készíts mennyei 10 perces almás-diós sütit a borongós napokra!

Az almás-diós sütemény igazi klasszikus: puha tésztája és illata a hűvös napok legjobb kísérője lehet. Elkészítése nem igényel különleges hozzávalókat, ráadásul pillanatok alatt elkészíthető. Mutatjuk hogyan dobhatjuk fel a legborongósabb napokat is ezzel az őszi finomsággal!

Hozzávalók:
  • 375 g finomliszt
  • 1 teáskanál szódabikarbóna
  • 1 teáskanál őrölt fahéj
  • ½ teáskanál só
  • 3 közepes méretű alma – meghámozva, kimagozva, felszeletelve
  • 200 g kristálycukor
  • 200 g barna cukor
  • 300 ml növényi olaj (pl. napraforgó)
  • 2 nagy tojás
  • 2 teáskanál vanília-kivonat
  • 100 g durvára vágott dió
Készíts mennyei 10 perces almás-diós sütit a borongós napokra!
Illusztráció
Fotó: Sergii Koval/Shutterstock
Elkészítés:
  1. Melegítsük elő a sütőt 175 °C-ra, és vajazzunk, majd lisztezzünk ki egy 23×33 cm-es tepsit.
  2. Egy tálban keverjük össze a lisztet, a szódabikarbónát, a fahéjat és a sót, majd tegyük félre.
  3. Egy másik tálban forgassuk össze az almaszeleteket a kristálycukorral, és hagyjuk kicsit állni.
  4. Egy nagy tálban keverjük simára a barna cukrot, az olajat, a tojásokat és a vaníliát.
  5. Adjuk hozzá az almás keveréket, majd a lisztes elegyet, végül forgassuk bele a diót.
  6. Öntsük a masszát az előkészített tepsibe, és süssük kb. 45 percig, vagy amíg egy beleszúrt fogpiszkáló tisztán kijön a közepéből.
  7. Hagyjuk kihűlni a kész süteményt, majd szeletelve tálaljuk.

Ez a puha és illatos sütemény önmagában is tökéletes desszert, de egy gombóc vaníliafagyival vagy karamellával leöntve válik igazán különlegessé.

Forrás: All Recipes

Nyitókép: Illusztráció/vkuslandia/Shutterstock
december 22., 2025  ●  Gasztronómia

Különleges karácsonyi fogások, amik feldobják az ünnepi…

A legfontosabb hírekért iratkozz fel hírlevelünkre!