Ez a csirkesaláta-változat az avokádókrémes, gazdag ízére támaszkodik. Egy részét majonézzel (és egy kis görög joghurttal, ha az a kedvencünk) pépesítjük, hogy ízében gazdag öntetet kapjunk. Ezt a csirkesalátát szendvicsekkel, kétszersültekkel vagy wrapekkel is fogyaszthatjuk, mindegyikkel finom lesz!
Hozzávalók
Elkészítés
1. Vágjunk félbe és magozzunk ki 2 érett, közepes méretű avokádót, majd kanalazzuk az egyik avokádó húsát egy nagy tálba.
2. Adjuk hozzá a majonézt, az apróra vágott nagy zellerszárat, az apróra vágott közepes fehér hagymát, az apróra vágott, friss koriandert, 2 evőkanál limelevet és 1/4 teáskanál kóser sót.
3. Pépesítsük és keverjük össze jól, majd óvatosan keverjük bele az aprított, főtt csirkét.
4. Vágjuk a maradék 1 avokádót 1-1,5 centis darabokra, majd óvatosan hajtsuk a salátához.
5. Kóstoljuk meg, és ízesítsük további kóser sóval, fekete borssal és limelével, ha szükséges.
Ez is érdekelhet: Ezzel az ügyes trükkel sose szárad ki a csirkemell
(Kitchn)
Nyitókép: Unsplash
Neked is ki kell próbálnod az Aperol Spritz őszi változatát!