
Óriási a fehérjetartalma és mennyei ez a könnyen elkészíthető reggeli
Ha szeretnénk a reggelt egy energizáló finomsággal kezdeni, akkor próbáljuk ki ezt a magas fehérjetartalmú, mogyoróvajas-csokoládés chia pudingot, amelynek elkészítése mindössze 15 percet vesz igénybe.
A puding a chia mag révén rengeteg rostot és omega-3 zsírsavat tartalmaz, míg a mogyoróvajnak köszönhetően gazdag a növényi alapú fehérjében is, így tökéletes napindító. Íme, hogyan készíthetjük el!
- 720 ml édesítetlen szójatej
- 120 g chia mag
- 25 g holland kakaópor, plusz egy kevés a díszítéshez
- 0,6 g só
- 30 ml tiszta juharszirup plusz 5 ml, elosztva
- 7-8 ml vanília kivonat, elosztva
- 180 g zsírmentes natúr (görög típusú) joghurt
- 85 g natúr mogyoróvaj
A reggelit megelőző este keverjük össze egy nagy tálban a szójatejet, a chia magokat, a kakaóport, egy kevés sót, a juharszirupot, valamint a vaníliakivonatot, amíg jól össze nem állnak. Fedjük le, és tegyük a hűtőbe, legalább 12 órára, amíg a puding sűrű nem lesz.
Ezt követően egy kisebb tálban keverjük össze a joghurtot, a mogyoróvajat, óa maradék juharszirupot és vaníliát. Végül ezt is fedjük le és tegyük a hűtőbe.
Miután kivettük az összeállt pudingot, keverjük össze azt és öntsük ki négy kisebb üvegbe vagy tálba. Ezt követően keverjük simára a mogyoróvajas keveréket is, és oszlassuk el egyenletesen a pudingok tetején. Ha szeretnénk, szórhatunk mindegyik tetejére egy kevés kakaóport is.
Forrás: EatingWell