
Jennifer Garner megosztotta kedvenc fahéjas pirítósának receptjét
Így készítheted el Jennifer Garner kedvenc fahéjas pirítósát
Ebben a receptben az a jó, hogy hihetetlenül egyszerű, mégis laktató és még finom is. Mindössze öt hozzávalóra lesz szükséged; kenyérre, vajra, cukorral, fahéjra és egy csipet sóra.
Első lépésként készítsd el a fahéjas cukrot. Keverj össze három evőkanál cukrot, két teáskanál fahéjat és egy csipet sót egy kis tálkában. Ezt érdemes kézközelben tartani, mert ha egyszer beindul a pirítós készítése, nem lesz kedved ragacsos cukros kézzel kutatni utána.
Figyelmedbe ajánljuk! Unod a zabkását? Így dobd fel háromféleképpen, pillanatok alatt – recept!
A tökéletes fahéjas pirítós titka a sütési mód. Felejtsd el a kenyérpirítót vagy a sütőt, serpenyőben lesz igazán aranybarna és ropogós a pirítós! Közepesen alacsony hőfokon olvaszd fel a vajat. Amikor elkezd finoman bugyborékolni, tedd bele a kenyeret. Ezután szépen forgasd meg a kenyeret a vajban, így szívja magába ezt az aranyló, diós ízű csodát. Nagyjából két-három perc alatt a kenyér gyönyörű aranybarna lesz.
Most jön a trükk. Tegyél rá még egy kis vajat, fordítsd meg a kenyeret, és bőségesen szórd meg a fahéjas cukorral. Körülbelül másfél-két percet vársz, hogy ez az oldal is tökéletesen aranybarna legyen.
Végül fordítsd meg még egyszer a kenyeret, hagyd, hogy a fahéjas cukor karamellizálódjon maximum 30-60 másodpercig. Kész is a varázslat!
Olvasd el ezt is! Idd reggeli előtt ezt a zöldséglevet és a hasi zsír garantáltan eltűnik
Tippek a tökéletes fahéjas pirítóshoz
- Az enyhén szikkadt kenyér szuperül magába szívja a vajat, és segít abban, hogy a pirítós kívül ropogós, belül puha legyen.
- A fahéjas pirítós gyorsan eléri az aranybarna árnyalatot, ezért ne hagyd magára a serpenyőben. Figyeld, nehogy túl piruljon.
- Kísérletezz a kenyérfajtákkal. Akár egyszerű fehér kenyérrel, díszes briósból, vagy rusztikus kovászos kenyérből készíted, mindegyik változat fantasztikus lesz.
- Duplázd vagy triplázd meg a fahéjas cukorkeverék mennyiségét. Hétvégi reggeleken, amikor még álmosan készíted a reggelit, hálás leszel ezért a kis előkészületért.
- Amíg a pirítós még meleg, szórj a tetejére egy kis plusz fahéjas cukrot. Ettől lesz igazán ropogós és még aromásabb, ahogy szépen ráolvad.
Borítókép: Shutterstock

