water and wines puzzle, bor, sajt es sutemeny az asztalon

Tökéletes hétvégi program lehet ez a borvidékeket ábrázoló, gyönyörű puzzle

Bekuckózós, mégis offline program ez a gyönyörűen kivitelezett, sommelier-k által összeállított puzzle, mely a világ legnagyobb borvidékeit mutatja be, ráadásul közben még meg is tanít a környék legfontosabb borfajtáinak sajátosságaira.


Kellenek télre a bekuckózós ötletek: nem elég, hogy farkasordító hideg van odakint, még a koronavírus is kerülget bennünket változatlanul. Ha kivételesen nem akarunk a gépünk vagy a tévé előtt ülni, és túlvagyunk már az olvasáson is, tökéletes program lehet előkapni egy jó puzzle-t. Aprólékos odafigyelést igényel, így egyszerre kapcsolja ki az agyunkat és szórakoztat, ráadásul családi elfoglaltság is lehet belőle, hiszen közösen is kirakhatjuk.

water and wines puzzle doboz

Fotó: Water and Wines

Ha a Disney-hősöknél és a giccses tájképeknél eggyel eredetibbre vágyunk, a Water and Wines szép és tanulságos kirakói jelenthetik a megoldást. A márkát egy stockholmi sommelier alapította, akinek szívügye az edukálás, és persze imádja a jó puzzle-okat. Jelenleg öt híres bortermelő régió közül választhatunk: Franciaország, Olaszország, Kalifornia, Németország, Portugália, Spanyolország, Dél-Afrika gazdagon illusztrált darabkáit rakosgathatjuk vasárnap délutánonként a konyhaasztalon. Ráadásként a bortól kicsit eltávolodva Skócia whiskytérképe is elérhető már.

A kirakó dobozának hátulján pedig az adott ország vagy régió legfontosabb bor- és szőlőfajtáiról, valamint a rájuk jellemző ízjegyekről találhatunk egy illusztrált leírást, és még ételpárosítási tippeket is kapunk hozzá.

Utazás előtti felkészülésnek is tökéletes, hogy tudjuk a nyaraláson, mi kerül a poharunkba!
water and wines puzzle doboz

Fotó: Water and Wines

Ráadásul a környezetvédelem is a készítők szívügye: minden egyes megvásárolt darab után ültetnek egy fát, illetve adományokat juttatnak el egy a tiszta ivóvízhez való hozzáférésért dolgozó alapítvány számára is.

Nyitókép: Water and Wines