Átlátszó parfümös üveg sárga háttéren, mellette zöld pálmalevél

Az 5 legjobb nyári parfüm a friss illatért

Itt az ideje lecserélni a meleg, gazdag illatokat valami könnyedebbre, mint ezek az élénkítő és szellős jegyekkel megalkotott parfümök.


A tökéletes nyári parfümöt maga az évszak ihlette, annak ismerős illatai visszarepíthetnek abba az időbe, amikor naptejjel bekenve töltöttük az időt a strandon/tengerparton vagy frissen vágott füvet lélegeztünk be egy meleg nyári estén, egy bográcsozás alkalmával.

Választhat klasszikus nyári illatot a vanília, a kókusz vagy a citrom frissítő jegyeivel vagy egyedibb, a só, a bergamott vagy a rózsaszirmok jegyeit ötvöző parfümöt. Bárhogy is legyen, a forró nyári időjárás egyszerű, ropogós, légies és könnyed illatokat követel meg.

Az alábbiakban összegyűjtöttük a legjobb parfümöket, amelyeket ebben a szezonban érdemes kipróbálni.

1. Jo Malone London Yuzu Zest Cologne

A juzu nevű gyógynövény gazdag, szinte pézsmás illata lágyságot és mélységet kölcsönöz ennek a citrusos elemet is tartalmazó illatnak.

2. Tom Ford Soleil Blanc

A bergamott, a pisztácia és a kókusz a főszereplői ennek a napsütötte illatnak, mely olyan, mint egy napsütéses nap egy távoli, egzotikus szigeten – világos és meleg, egy csipetnyi citrusos beütéssel.

3. Dolce & Gabbana Light Blue Eau de Toilette

A szicíliai citrom és jázmin jegyeivel ez a klasszikus nyári illat a kristálytiszta vízben úszó hajón kortyolgatott fröccsök képét idézi.

4. Gucci Bloom Eau de Parfum

Ha úgy szeretnénk illatozni, mint egy frissen szedett csokor a termelői piacról, megvan a parfümünk. A kúszónövény, amely virágzás közben fehérről mély skarlátvörösre változik, jázminnal és tubarózsával keveredik a virágos illatban.

5. Bobbi Brown Beach Eau de Parfum

Az egyik eredeti tengerparti illat, amelynek ikonikus friss, naptejszerű illata azonnal a nyarat idézi. A jázmin, a tengeri hullámok sós aromája és a mandarin együttesen alkotják a tökéletes tengerparti napra való permetet.