egy nő parfümöt fúj magára

Ez az 5 parfüm bizonyult eddig a legnépszerűbbnek idén

A parfümök népszerűsége az elmúlt 18 hónapban jelentős megnőtt a szépségiparban. És bár 2024 még csak most kezdődött, máris látunk pár parfümtrendet erre az évre.Néhány brit kiskereskedő osztotta meg a legkelendőbb parfümök listáját, mellyel rávilágítottak az eddigi eladásokban megfigyelhető mintákra. Míg egyes trendek már tavaly megjelentek − mint a bőrillatok és a parfümködök −, bizonyos népszerű irányzatok teljesen újak, mint a niche illatok. Íme tehát a 2024-es év illattrendjei és legnépszerűbb parfümjei.

​2024 illattrendjei

1. Bőrillatok

A 2023-as sikert követően a bőrillatok nem mutatják a népszerűség lassulásának jeleit. A feromon parfümök, mint például a Molecule 01, kelendő termékek lettek. Intim, személyes és remekül alkalmazható illatok, így az év legnagyobb felívelő trendjévé váltak.

2. Rétegzés

Amikor arra törekszünk, hogy a népszerű illatokat a sajátunkká alakítsuk, a rétegezés nagy divat lett. Nem számít, mennyire népszerű egy illat, több illat rétegzésével egyedivé tehetjük azt.

3. Niche illatok

Bár szokatlan, hogy sok niche illat jelenik meg a „top buys" listákon (drágák, kevésbé ismertek és versenyeznek a régi illatokkal), sok kiskereskedő megjegyezte, hogy ez egyre növekvő trend és érdeklődés a fogyasztók részéről.

Íme 2024 eddigi legnépszerűbb és legkelendőbb illatai.

​1. Escentric Molecules Molecule 01

A Molecule 01 a bőr illata. Ez az illat Iso E Super-t használ, ami általában a parfümökben erősítőként szerepel, de a Molecule 01 esetében ez a show sztárja. Ne tévesszen meg, ha nem érzed magadon, a bókok így is záporozni fognak. Önmagában és más illatokkal rétegezve is nagyszerű, és egész évben ideális.

2. Sol de Janeiro Cheirosa 59 parfümköd

A Sol de Janeiro Cheirosa 59 Perfume Mist a Lookfantastic idei év eddigi első számú top illata. És nem csak a pézsmás és krémes Cheirosa 59 áll a lista élén, hanem néhány más kultikus Sol de Janeiro parfümköd is, ami bizonyítja, hogy a parfümködök még mindig nagyon népszerűek. Ráadásul ez egy parfümköd, meglepően jól kitart.

​3. Chanel Coco Mademoiselle

A Chanel Coco Mademoiselle klasszikus parfüm, amelyet nem kell bemutatni, idén újra az egyik legnépszerűbbnek bizonyult. Whitney Peak tavaly lett az illat új arca, ami új korszakot jelent az ikonikus parfüm számára, és bizonyítja, hogy népszerűsége nem fog egyhamar elmúlni.

​4. Yves Saint Laurent Libre

Az YSL Libre egy klasszikus, és mindig a legnépszerűbb listák élén áll. Virágos, levendulás és cirtuszos, világos, merész és magabiztos érzés. Alapvetően ez az az energia, amit magunkkal kell vinnünk 2024-be. Testvérillata, a Libre Intense szorosan követi népszerűségben.

​5. Dior Miss Dior Eau de Parfum

A Miss Dior éveken átívelő és mindig népszerű illatnak bizonyul. Boldog, vidám és könnyed. Édes, anélkül, hogy elragadó lenne, és nőies, anélkül, hogy túlságosan lányos lenne, így elegáns illat a hétköznapokra és különleges alkalmakra egyaránt. A Miss Dior szerelmeseinek érdemes kipróbálniuk a Miss Dior Parfum új iterációját is.

Forrás: Marie Claire

Nyitókép: Shutterstock