​Sara Hayat Tetris ihletésű kanapéja

A régi idők kedvenc játékát, a Tetrist eleveníti meg ez a különleges dizájnerbútor​

Egy tervező a történelem egyik legrégibb és legnépszerűbb videójátékának, a Tetrisnek a kockáit ültette át egy általános bútorba. A dizájnerkanapét több színes elemből tudjuk megépíteni, de a kockákat egyesével is felhasználhatjuk egy-egy szobai bútor helyettesítésére.


Sara Hayat tervezte az egyedi szófát, melynek alapját a Tetris lezuhanó kockái képezik. Az első elképzelés ellenére a videójáték nem csak a kanapé kinézetét és nevét ihlette, hanem a végtelen kreativitást is megteremtette. A vásárlók kedvük szerint darabjaira szedhetik a fotelt, újra gondolhatják az elrendezést, vagy akár egyesével, külön-külön is felhasználhatják őket.

Bár a hagyományos bútorok összeszerelését kevesen élvezik, ennek a darabnak pont ez az funkció adja a szépségét. Minden elemet szabályszerűen összetolva egy majdnem négy méter hosszú és egy méter magas ülőalkalmatosságot kapunk, viszont a blokkok sorrendjét — melyek elég nagyok és nehezek ahhoz, hogy önmagukban is tökéletes bútordarabként működjenek — kedvünk szerint variálhatjuk a szobánk stílusához igazítva.

Az építőkockákat többféle semleges színben lehet megvásárolni, mindemellett az anyaghasználat tekintetében is kreatív volt a tervező: bársonyból, velúrból és bőrből készültek az elemek.

Hayat a termékét és a videójátékot sokkal többnek tekinti, mint a legtöbb ember. Számára ez a virtuális világ egy sokkal mélyebb értelmet képvisel.

„A Tetris egy leltár arról, hogy mi a fontos az életben, az építőkockák kreatív egymás mellé helyezése, amelyek szilárd alapot teremtenek, és az élet egyértelmű alapjait megteremtő, különböző szempontokat szimbolizálják"

— olvashatjuk a tervező véleményét a Robb Report cikkében.

A termék már előrendelhető mindenki számára, viszont az áráról előzetes megbeszélések után lehet tárgyalni. Az értéktől eltekintve kevés olyan bútort lehet találni a boltokban, amelyikkel ennyire jól el lehet szórakozni, szóval mindenképp érdemes gyorsan lecsapni a gyermekkort idéző, mégis kifinomult szófára.


Nyitókép: Instagram/gearpatrol