Imelda Staunton A Korona című sorozatban II. Erzsébet királynő szerepében

Imelda Staunton A Koronát forgatta, amikor II. Erzsébet királynő meghalt

Így értesült a színésznő és A Korona szereplőgárdája II. Erzsébet királynő haláláról.

Imelda Staunton a Graham Norton Show-ban beszélt arról nemrég, hogy A Korona utolsó évadának forgatásán vett részt, amikor a stáb értesült II. Erzsébet királynő haláláról 2022. szeptember 8-án.

„Lesley Manville, aki Margit hercegnőt alakítja, és én forgattunk, és ebédidőben közölték velünk, hogy szomorú híreket hallhatunk. Folytattuk és befejeztük a napot... és furcsa módon a menetrendben tíz nap szabadságom volt, ami akkor a gyásznapok ideje volt. Vigasztalhatatlan voltam azon az éjszakán. És szomorú lettem volna, de nyilván, azt hiszem, az táplálta, hogy olyan sokáig együtt éltem vele”

– fogalmazott Staunton.

Staunton alakította Erzsébet királynőt a sorozat utolsó két évadában, miután Claire Foy az 1. és 2. évadban, Olivia Colman pedig a 3. és 4. évadban alakította a királynőt.

Staunton nemrég a HuffPostnak elmondta, hogy nehezére esett a királynő halála után a szerepet eljátszani.

Remélhetőleg magammal vittem egy kicsit a királynőből, és azt gondoltam, hogy 'Rendben, ezt meg kell csinálnom'. A temetés utáni napon forgattunk, így hát felvérteztem magam és felöltöztem. Ugyanolyan méltósággal és méltósággal folytattuk, mint mindig is A Koronában, de nyilvánvalóan nagyon más volt a hangulat a világban, Angliában, és még inkább a forgatáson

A BBC rádió Woman's Hour című műsorában Staunton arról is beszélt, hogy extra kihívást jelent a királynő megformálása a modern korban.

„Most azt a királynőt alakítom, akit egy kicsit jobban ismerünk. Claire Foyjal szinte már történelem volt, és most olyat játszom, akire az emberek azt mondhatják, hogy 'Ő nem így csinálja', vagy 'Ő nem ilyen', és ez az én személyes bête noire-om”

– magyarázta korábban.