Elizabeth Debicki Diana hercegnőként gyerekeivel A Korona című sorozatban

Minden, amit eddig tudunk A korona sorozat befejezéséről

A Netflix egyik legnépszerűbb sorozata, A korona a befejező évadhoz érkezett, melynek első négy része már látható is a streaming felületén. De mikor érkezik a nagy finálé? Íme minden, amit A korona sorozat befejezéséről eddig tudunk.


Mikor érkezik a finálé?

Az első négy epizód már élesedett a Netflixen. Pár héttel később pedig, december 14-én érkezik a maradék hat befejező rész. Ez azt jelenti, hogy az ünnepek környékén lesz mit néznünk a streamingen.

Hány epizód van még hátra? 

A korona utolsó évadának hátralévő hat epizódja decemberben kerül képernyőre, így a 6. évad összesen 10 epizódos lesz.

Miről fog szólni A korona 6. évadának 2. része?

Míg a 6. évad első része elsősorban Diana hercegné és Dodi Fayed románcára, valamint a tragikus autóbalesetre összpontosított, - amely mindkettőjük halálához és magának a monarchiának a szeizmikus elszámoltatásához vezetett - a 6. évad második része Károly herceg és Camilla házasságát, Vilmos herceg egyetemi éveit, valamint a leendő királynővel való bimbózó kapcsolatát fogja kiemelni.

Miért pont így fejezik be a sorozatot?

A terc mindig is az volt, hogy A korona sorozata hat évad után véget ér. Peter Morgan, a sorozat készítője soha nem akarta lefedni a jelen eseményeit, különösen Harry herceg és Meghan Markle házasságát és a családtól való elhidegülésüket. 2020 januárjában még úgy nyilatkozott, hogy öt évad után be akarja fejezni a sorozatot. Később azonban a Deadline-on keresztül elárulta:

„Ahogy elkezdtük megvitatni az 5. évad történetszálait, hamar világossá vált, hogy ahhoz, hogy igazságot tegyünk a történet gazdagságának és összetettségének, vissza kell térnünk az eredeti tervhez, és hat évadot kell csinálnunk. Hogy egyértelmű legyen, a 6. évad nem fog közelebb vinni minket a jelenhez - egyszerűen csak lehetővé teszi, hogy ugyanazt az időszakot részletesebben lefedjük.”

Nyitókép: Instagram