Íme a világ legjobb iskolái 2024-ben

Íme a világ legjobb iskolái 2024-ben

Ha találkoztál már valakivel, aki egy másik országban járt iskolába, mint te, akkor valószínűleg tudod, hogy a tanórák kezdetétől az iskolai sportokig mennyi minden különbözhet a saját tapasztalataidtól. Most a saját ismereteinktől millió kilométerre megyünk: megjelent ugyanis a világ legjobb iskoláinak vadonatúj rangsora.


A Spear 500 iskola indexe adatgyűjtéssel, online űrlapokkal és interjúk segítségével megállapított egy rangsort a világ legjobb magániskoláiról értékelve az egyes iskolák tanulmányi rangját, valamint szociális tényezőit is.

London idén különösen jól teljesített, olyan híres intézményeivel, mint a Harrow és a Westminster, amelyek bekerültek a Spear 500 legjobb iskolájának listájába. De Európa többi része is bőven kapott elismerést iskoláit tekintve.

A lista intézményei közül kiemelkedik a németországi Schule Schloss Salem, mely egy olyan iskola, ahol a diákokat arra nevelik, hogy aktívan vegyenek részt a helyi közösségi munkákban.

Schule Schloss Salem 

A nemzetközi családok körében is népszerű lisszaboni St Julian's-ban, - mely szintén előkelő helyet kapott a rangsorolásban - az igazgatónak van egy kiskutyája, aki minden nap aktívan jelen van a gyerekek életében.

St Julian's

Nem meglepő módon a svájci iskolák is remekül szerepeltek, olyannyira, hogy egy külön kategóriát is kaptak 10 intézménnyel, köztük a Genfi-tóra néző Brillantmont Nemzetközi Iskolával.


A világ másik felén, az ázsiai térségben 26 iskola került fel a listára, köztük a Raffles Institution, amely Szingapúr egyik legrégebbi iskolája.

A Közel-Keleten 18 intézmény került az 500-as listára, például a Doha College és a Repton School Dubai.

Doha College



A nyertes iskolák részletesebb listáját itt tekintheted meg.

Nyitókép: Drahomír Hugo Posteby-Mach on Unsplash

(Time Out)