Anne Hathaway a Neveletlen hercegnő című 2001-es filmben

Végig improvizálta Anne Hathaway a Neveletlen hercegnő egy ikonikus jelenetét

A színésznő a Vanity Fair Scene Selection című videósorozatában beszélt arról, hogy a film egyik emlékezetes jelenetét valójában végig improvizálta.


Anne Hathaway a 2001-es Neveletlen hercegnő című filmben a főszereplő Mia Thermopolist alakította, aki megtudja, hogy egy kis ország trónörököse. A lánynak emiatt kívül-belül átváltozáson kell átesnie. Külső megjelenése teljes frissítést kap a film egy jelenetében, melyben egy ponton a fodrász (Larry Miller) hajkeféje beletörik Mia hajába. A forgatáson használt „makacs” hajkefe azonban a vártnál is nehezebbé tette a forgatást.

„Szóval ebben tényleg el kellett törnie a kefét. Előre megtörték a kefét, és úgy volt, hogy elég könnyen eltörik, de nem egészen így történt. Szóval én és Larry improvizáltunk, és próbáltuk elérni, hogy eltörjön. Nem emlékszem, hogy az 'oh' valódi volt-e, vagy csak egy kis időt akartam nyerni neki”

– emlékezett vissza Hathaway a jelenet újranézése közben.

A Vanity Fairnek nyilatkozva Hathaway a film sikeréről beszélt.

„Végül olyan nagy lett, és az életem előrehaladtával egyre nagyobb lett. Annyira büszke vagyok, hogy benne lehetek ebben a filmben, és nagyon örülök, hogy én vagyok az a lány benne.”

Hathaway felidézte azokat az életleckéket is, amelyeket a filmben a nagymamáját alakító Julie Andrews tanított neki a forgatáson.

Megtanultam, hogy úgy akarok viselkedni magammal, hogy később büszke legyek rá. Tiszteletben tartotta, hogy egész életükön átívelő kapcsolatuk van a munkájával, és gyönyörű élményt nyújtott nekik.

Ha hihetünk a híreknek, A neveletlen hercegnő 3. része állítólag fejlesztés alatt áll, Hathaway pedig nyitott lenne rá, hogy újra eljátssza Mia szerepét, Andrews mellett.

„Én nagyon szeretném. Ha van rá mód, hogy Julie Andrews-t is bevonjuk, szerintem működne. Elmennénk oda, ahol ő volt, és egy green screen-t tennénk mögé, és egyszerűen csak megcsinálnánk”

– nyilatkozta korábban az Entertainment Tonightnak.

(Bustle)

Nyitókép: Profimedia