Margot Robbie a Barbie film egyik jelenetében

Ez áll a Barbie-film „való világ” videómontázsa mögött

A Barbie kétségtelenül eddig a 2023-as év filmes sikersztorija: Greta Gerwig feminista, gondolatébresztő kasszasikere rekordokat döntöget, elindította a Kenergy mozgalmat és a Mattel-birodalom reneszánszát hozhatja el. Azonban a film bizonyos részleteiről még csak most kapunk háttér-információkat.


Margot Robbie, Ryan Gosling és Greta Gerwig legalább a jövőre várható Oscar-jelöléséig beszélni fognak a Barbie-ról. Főleg, hogy újabb és újabb jelenetek és részletek szolgáltatnak beszédtémát a nézők között.

Ezen a héten egy újabb ilyen került elő, amire a Marie Claire fel is hívta a figyelmet. Ez az a jelenet, amikor is Barbie a film végén egy nehéz döntés előtt áll: marad Barbielandben, vagy pedig elmegy, hogy emberként éljen a való világban.

Ezt is olvasd el! Barbie után a kilencvenes évek slágerjátéka költözik a filmvászonra

Handler megfogja Barbie kezét, hogy megmutassa neki, milyen is valójában a való világ, és egy gyönyörű montázs a való világ felvételeiből Billie EilishWhat Was I Made For? című dalára szólal meg. Ennél a résznél több házivideó hatású felvételt láthatunk - a születésnapoktól és ünnepségektől kezdve a mindennapi élet pillanataiig.

A montázs egy részlete

Nemrég maga Greta Gerwig nyílt meg ezzel a montázzsal kapcsolatban, elárulva, hogy a felvételek nagyon személyesek. A házi videókat a színészek és a stáb szolgáltatta, azaz őket és szeretteiket ábrázolják.

Ez is érdekelhet: 4 furcsa Barbie baba, ami eltűnt a történelem süllyesztőjében

Egy interjúban a rendező kifejtette, hogy a jelenet azért készült, hogy a babák és a filmek közös eredendőjére utaljon: ezeket emberi, érző lények készítik. Volt valami Ruth Handlerben, a Barbie feltalálójában, hogy a Barbie babát a lányának, Barbarának készítette. Ez az egész egy intim emberi kapcsolatot szimbolizál.

„Mindennek, amit készítek, egy személyes helyről kell kiindulnia. Szerettem volna, hogy a stáb tagjai a végeredményben is láthatóan letegyék a névjegyüket. Azt szeretem a filmekben, hogy ez egy kollektív művészeti forma.

– mondta a direktor.

Nyitókép: YouTube